Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2017 18:20
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Při procházce národním parkem objevila 2,65karátový diamant. Plánuje ho prodat za desetitisíce a o peníze se podělit s rodinou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nález, na který jen tak nezapomene.

Americký národní park Crater of Diamonds State Park ve státě Arkansas poskytuje svým návštěvníkům možnost prohlédnout si to, jak příroda tisíce let formovala místní reliéf a kromě toho i šanci narazit na zajímavý kámen či minerál. Jednou z osob, která si z parku odnesla vzácný kámen, se před pár dny stala 25letá Victoria Brodski. Victoria přišla do parku na narozeninovou oslavu a před vstupem si ani v informační kanceláři nezjistila, jak by teoreticky diamanty povalující se po parku mohly vypadat. Po přibližně deseti minutách pobytu v parku jen tak seděla a pozorovala zem, když její pohled padl na cosi, co vypadalo jako malý hnědý kousek skla.
 
Zalíbil se jí natolik, že si ho vložila do igelitového sáčku, ale nic víc si o něm nepomyslela až do momentu, kdy z parku vycházela a šla se podívat na diamanty, které v něm zatím byly nalezeny. Zarazila se při pohledu na hnědé diamanty připomínající její kousek, a tak ho vyndala, ukázala zaměstnancům parku a zjistila, že nenašla sklo, ale 2,65karátový diamant v hodnotě desítek tisíc dolarů. Přesná hodnota se ještě určit nedá, ale 8,52karátový diamant ze stejného parku byl ohodnocen na 500 tisíc dolarů, takže pár desítek tisíc by na něm Victoria mohla určitě vydělat. Po prodeji plánuje peníze rozdělit mezi své rodinné příslušníky a zřejmě se do parku ještě někdy vrátí, protože se jí to skutečně vyplatilo.





.

Domů
Sdílet
Diskuse