Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2017 2:07
Čas čtení 0:00
Jakub S.

Zack Snyder opouští kvůli sebevraždě dcery Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Snyderova dcera spáchala v březnu sebevraždu.

Tragické okolnosti se podepsaly pod zásadní změnu při post-produkci vlajkové lodi Warner Bros. - Justice League. Na zbytek produkce týmovky DC hrdinů dohlédne Joss Whedon, režisér The Avengers a Avengers: Age of Ultron. Nahradí tak Zacka Snydera, odpovědného za Man of Steel a Batman v Superman: Dawn of Justice, jakož i samotnou Justice League. Nebo alespoň většinu z ní. Snyder totiž oznámil rezignaci ze své pozice u Ligy spravedlivých z tragických rodinných důvodů - v březnu spáchala jeho 20letá dcera Autumn sebevraždu a režisér se po delším zvažování rozhodl zanechat projekt v rukou jiného režiséra a věnovat svůj čas rodině a především svým dětem. Warner Bros. Snyderovi a jeho manželce Deborah, která je producentkou snímku, nabídli odložení premiéry Justice League, ale oba odmítli a vyjádřili důvěru v zanechání filmu v rukou Josse Whedona.
 
„Myslel jsem, že pokračování v práci mi zprostředkuje určitou katarzi. Zavalit se prací a doufat, že mi to pomůže překonat to, co se stalo. No tato pozice vyžaduje opravdu hodně a v průběhu posledních měsíců jsem došel k závěru, že nejlepším krokem bude postoupit režisérské křeslo a být s mou rodinou, s mými dětmi, které mě potřebují. Je to pro ně těžké. Je to těžké i pro mě,“ řekl Snyder.

Zack Snyder opouští kvůli sebevraždě dcery Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.

Režisérské křeslo pro zbytek post-produkce převezme Joss Whedon. Toho WB najalo už před nějakým časem, aby napsal několik scén, které mají být součástí letních reshoots. Prezident WB Toby Emmerich trvá na tom, že Whedon přišel, aby provedl „kosmetické“ úpravy v rámci tónu, který filmu udal Snyder a nepůjde tedy o žádné zásadní změny. Režisér prvních dvou částí Avengers se tedy kromě psaní a režírování Batgril ujme i dokončení filmu, v který Warner Bros. vkládají naděje na napravení reputace svého komiksového univerza.
 
„Věc se má takto - nechtěl jsem, aby se tyto záležitosti staly veřejně známé. Chtěl jsem, aby to zůstalo v rodině. Když se stalo zřejmým, že potřebuji odejít, věděl jsem, že internet začne překypovat množstvím samozvaných vysvětlení. Pravdou však je, že momentálně mi na tom vůbec nezáleží. Chci, aby ten film byl skvělý, ale ve srovnání s tím, co se stalo, je to na druhém místě. Vím, že se fanoušci budou o snímek bát, ale je zde sedm dalších dětí, které mě potřebují. Koneckonců, je to jen film. Skvělý film, ale stále jen film.“
 
V této tragické situaci je naše soustrast se Snyderovou rodinou a také rádi vidíme, že Joss Whedon a Warner Bros. udělali vše, co mohli, aby při Snyderových v tomto neštěstí stáli a usnadnili jim jejich práci. Nezanedbatelné kvantum času investované do práce na tomto projektu snad nebude marné. Justice League má premiéru 16. listopadu 2017 pod režisérskou taktovkou Zacka Snydera a Josse Whedona.

Zack Snyder opouští kvůli sebevraždě dcery Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.
Zack Snyder opouští kvůli sebevraždě dcery Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse