Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2017 18:17
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Johnny Depp by odmítl hrát v Pirátech z Karibiku 5, kdyby záporáka hrála žena

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dokázali byste si představit ženskou pirátku jako krutou záporačku?

Piráti z Karibiku ovládnou kinosály již v následujících dnech a my vám již brzy přineseme plnohodnotnou recenzi. Mezitím se na internetu objevuje stále více a více informací týkajících se pátého dílu ságy, přičemž jedna z nich hovoří o obsazení ženské postavy do role hlavního záporáka. Čtete správně. Původně měla Jacku Sparrowovi a jeho skupině pirátů dělat problémy ženská antagonistka, ovšem sami víte, že se nakonec rozhodlo pro obsazení Javiera Bardema do role kapitána Salazara. Proč tomu tak bylo?

Johnny Depp by odmítl hrát v Pirátech z Karibiku 5, kdyby záporáka hrála žena
Zdroj: Disney

Samotný nápad zamítl Johnny Depp už během produkce. Důvod? Záporák by příliš připomínal Angelique Bouchard (Eva Green) z filmu Dark Shadows a herec se chtěl podobnosti filmů vyhnout co největším obloukem. A to i přesto, jak absurdní se to může zdát. Obě postavy by tím pádem měly nadpřirozené schopnosti, avšak může za tím být mnohem více. Už víme něco o Deppových osobních problémech a spoluscénárista Terry Rossio také usoudil, že se mu jeho původní koncept nelíbil až tak, aby s ním byl nadmíru spokojen. V dnešní době se ale ženské hrdinky, ať už s dobrými nebo špatnými úmysly, staví do popředí podobně jako u osmičky Rychle a zběsile či připravované Mumii, takže se tomu nejspíše v budoucnu nevyhneme. Pokud však rozhodnutí pomohlo příběhu a kvalitě záporáka (Bardem se dost chlubí), jsme rádi, že si Depp dupl.

Domů
Sdílet
Diskuse