Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2017 19:15
Čas čtení 0:00
johnnybravo

První pán mezi prvními dámami! Manžel lucemburského premiéra neváhal zapózovat s polovičkami světových lídrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Gauthier neměl žádné předsudky a s radostí si zapózoval s Brigitte Macron či Melanií Trump.

Světoví lídři se včera setkali na jednom z nejvýznamnějších summitů celého roku, kdy vycestovali do nové budovy NATO v Bruselu a samozřejmě po jejich boku nemohly chybět ani něžnější polovičky. Kromě politiky se celé setkání neslo v klidné, ale i konfrontační atmosféře, přičemž americký prezident Donald Trump způsobil i menší skandál, ale světla reflektorů se v tom nejlepším momentě obrátila na manžela lucemburského premiéra.

Lucemburský premiér Xavier Bettel se se svým přítelem Gauthier Destenayem oženil už v roce 2015 poté, co v zemi schválili zákon zrovnoprávňující homosexuální manželství a dnes zůstává jediným světovým lídrem, který se otevřeně hlásí k homosexualitě. Gauthier přitom po nástupu svého partnera do úřadu předsedy vlády přebral pozici takzvané „první dámy“, což si osladil i na zmíněném summitu. Když nastal čas na tradiční fotografii prvních dam, Gauthier neváhal a přidal se ke dámám jako Brigitte Macron či Melanie Trump a internet je z jeho rozhodnutí u vytržení.


Domů
Sdílet
Diskuse