Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2017 10:17
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

FIFA 18 nás hodlá letos posadit na zadek daleko živějšími hráči, detailnějšími stadiony a v neposlední řadě kvalitním příběhem s loňským hrdinou

TECH
Uložit Uložené

Společnost EA všem fanouškům odhaluje první gameplay trailer letošního ročníku série FIFA.

Sobotní tisková konference společnosti Electronic Arts v rámci veletrhu E3 dle očekávání přinesla nové informace a záběry z letošního ročníku letité série FIFA, ze které se prakticky stala každoroční povinnost řady fotbalových nadšenců. Díky novému traileru se tak můžeme na hru podívat o něco blíže a pokud se už i vy nemůžete letošního dílu dočkat, rozhodně byste si jej neměli nechat ujít. 

 

Pravděpodobně již víte, že zatímco konkurenční série Pro Evolution Soccer po vzoru minulého roku sází na spolupráci s týmem FC Barcelona a její hlavní tváří Lionelem Messim, FIFA se rozhodla uzavřít partnerství s hvězdou Bílého baletu Cristianem Ronaldem, který se bude vyjímat i na obalu hry a nahradí tak čtveřici spíše méně známých tváří (ve složení Marco Reus, Anthony, Martial James Rodríguez a Eden Hazard) z loňského roku. Právě portugalského kanonýra autoři také důkladně snímali přes motion capture, aby ve hře dokázali co nejvěrněji zachytit hráčův osobitý pohyb a styl.

Stejně tak vám jistě neunikla již starší zpráva, že FIFA 18 bude pokračovat v loni načatém příběhu The Journey, který byl velkým tahákem a mezi hráči i kritiky se dočkal veskrze pozitivního přijetí. Dnes už však s jistotou víme, že v nové dějové lince budeme pokračovat ve hře za mladého střelce Alexe Huntera, který byl i loňským protagonistou. 

A jak jsme vás již informovali v nedávném článku, navzdory tomu, že hru pohání stejný engine jako v případě minulého dílu, podle ředitele studia Frostbite Jonase Skantze přinese letošní ročník výrazný vizuální pokrok. Hráči tak mají vypadat daleko živěji než dříve a i stadiony se mají podstatně více podobat svých reálným předlohám.

FIFA 18 vychází stejně jako loňský ročník 29. září na PlayStation 4, Xbox One a PC, přičemž hra je dostupná hned ve třech různých předobjednávkových edicích. Ta standardní ponese cenovku 60 euro a zákazník k ní dostane 5 balíčků do Ultimate Teamu, 8 speciálních dresů a hostování Cristiana Ronalda po dobu pěti zápasů. O 20 euro dražší edice s označením „Ronaldo“ vedle výše zmíněných bonusů a dvaceti balíčků do FUT (místo standardních pěti) bude dále zahrnovat i třídenní předběžný přístup. Nejdražší edice „Icon“ za 90 euro pak nad rámec té předchozí nabídne rovnou 40 balíčků, každý týden váš mančaft obohatí nový hráč z nejlepšího týmu uplynulých sedmi dní a k tomu všemu k vám ještě na pět zápasů zavítá i Brazilec Ronaldo.

Právě tento kdysi štíhlý a hbitý útočník s devítkou na zádech je jedním z legendárních starých hráčů, kteří na podzim na virtuální trávník vyběhnou. Oproti dřívějším dílům se však již nebude jednat o privilegium konzole Xbox One a zahrajeme si tak za ně i jak na konzoli z dílny Sony, tak i na PC. Kromě trojice tradičních platforem se letošní FIFA objeví také na Nintendo Switch, majitelé konzole od Nintendo se však budou muset smířit s několika kompromisy, jako třeba nižší vizuální kvality a absencí příběhu The Journey. Jak se na hru těšíte? Sdělte nám své dojmy níže v komentářích. 

Domů
Sdílet
Diskuse