Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2017 12:31
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Letní doplňky, které dokáží posunout tvůj běžný outfit na vyšší úroveň

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Někdy je opravdu těžké vymyslet v létě outfit, který bude jedinečný, nicméně doplňky dokážou celou situaci hravě zvrátit.

S příchodem léta a vyšších teplot u spousty lidí nastává i otázka, co si obléci. Pokud se nechceš uvařit či roztát zaživa, většinu dní na sebe nedáš více než jednu vrstvu. Čím méně vrstev, tím méně možných kombinací, což místy způsobuje absenci rozmanitosti. Jinými slovy, v létě je kvůli menšímu počtu nošených kousků těžší vymyslet něco jedinečného. Kde se ale nedají nosit další vrstvy, přicházejí na scénu doplňky, které vše s lehkostí zachrání. Jsou to totiž právě doplňky, na první pohled někdy neviditelné kousky, co dokáže posunout tvůj letní outfit na nový level.

Sluneční brýle

Snad nejoblíbenějším letním doplňkem jsou právě sluneční brýle. Ty jednak poskytují ochranu před UV zářením, zároveň jsou však stylovým kouskem. Při výběru jednoznačně zvaž, který typ nejlépe vyhovuje tvé tváři a hlavě, dále si ověř kvalitu a neboj se investovat, koneckonců, investuješ i do svého zdraví. S trochou štěstí (pokud je neztratíš nebo nezlomíš) ti mohou prvotřídní brýle vydržet i celý život. Aktuální trendy jsou opravdu různorodé, od barevných skel, přes dvojité nosníky (věc, která spojuje čočky), až po kočičí či oversized. Inspiraci určitě hledej u high fashion značek, ale téměř stejné kousky koupíš i u levnějších prodejců.

Letní doplňky, které dokáží posunout tvůj běžný outfit na vyšší úroveň
Zdroj: www.neimanmarcus.com

Podařené kousky od australské značky Quay.

 

 

 

V RETROSUPERFUTURE už dlouho vědí, co dělají a že se to má dělat kvalitně. 

 

I podobné extrémní cateye brýle zažívají momentálně boom, ale sluší málokomu.

 


Čepice a klobouky

V létě frčí mezi pokrývkami hlavy zejména kšiltovky a klobouky. Jsou poměrně nápadným doplňkem, který proto dokáže snadno odlišit tvůj outfit od podobného. Při koupi kšiltovky či klobouku je třeba dát si pozor na stejné věci jako u slunečních brýlí, a tedy na samotný design, kvalitu a na to, zda se hodí k tvaru tvé hlavy. Z designového hlediska se momentálně vyplatí sáhnout v první řadě po semišových kšiltovkách nebo kšiltovkách s jednoduchou grafickou úpravou, například s květinami, a v případě klobouků raději vsadit na jistotu. Stačí tedy zjistit, co ti sluší lépe, zda kšiltovka, nebo klobouk, a podle toho se zařídit.

H&M má v nabídce vícero zajímavých kousků.

 

Príspevok, ktorý zdieľa H&M (@hm),

 

 

 


Šátky

O šátcích, speciálně těch hedvábných, jsme už jeden článek napsali, a tak se nebudeme příliš opakovat. Výhodou šátku je kromě praktičnosti fakt, že se dá nosit na opravdu mnoho způsobů. Můžeš jej použít jako pokrývku hlavy, můžeš si jej dát do vlasů, na kabelku, kolem krku a tak dále. Po jistém čase zjistíš, že se stal nezbytnou součástí tvého šatníku. Navíc není většinou ani tak drahý a nepřekáží. Při vybírání můžeš upustit uzdu fantazii a s trochou vkusu se trefíš do černého, čímž získáš pro svůj outfit kousek, který jej snadno odliší.

 

 

 


Chokers

Někteří muži je na ženách milují, jiní je nenávidí, ale pravda je taková, že u něžnějšího pohlaví se chokers staly loni obrovským hitem, jehož síla přetrvává dodnes. Zajímavý doplněk na krk se zhotovuje v nekonečném množství provedení, například krajkovém či koženém, s ozdobou i bez, a je tak jen na tobě, který si zvolíš. Určitě ho zkus zkombinovat se zbytkem outfitu a neboj se jít i do netradičnějších verzí. Někdy se rozhodně vyplatí zvolit raději tenký pásek s pěkným a decentním zdobením než něco hrubého, otřepaného a příliš pronikavého. Klidně si jich můžeš dát najednou i více než jeden.

Josephine a Kendall rády nabídnou názornou ukázku, jak na to.

 

 

 

 


Opasky

Praktický doplněk, který ti pomůže, když kalhoty či sukně nesedí přesně, je tu s námi už dlouho. Když se bavíme o opasku jako o doplňku, nejde ani tak o samotný opasek jako o jeho přezku, která je momentálně oblíbenou třešničkou na dortu mnoha outfitů. Gucci, Louis Vuitton nebo dvojitá přezka jsou asi nejvyhledávanějšími artikly v tomto oboru. Tím ale nechceme říci, že jsou jediné vhodné, to rozhodně není pravda. Mezi opasky stojící za pozornost jistě patří i široké či barevné kousky. Kolik chceš do opasku investovat, necháme na tobě, jen dodáme, že celkem obstojné kousky najdeš i na Asos za férové ceny.

 

 

 

 

 


Šperky

Chokers jsme se rozhodli z kategorie šperků vyčlenit a dát je samostatně, a tak nám logicky ještě zůstaly doplňky jako řetízky, náramky, náušnice či prsteny. U něžnějšího pohlaví jsou dlouhodobě právě tyto kousky velmi oblíbené a nelze se divit. Na dámách skvěle vyniknou, rozzáří je a outfity udělají živější. U všech zmíněných kousků jsou jistoty snad jasné, avšak kromě nich se určitě vyplatí vkročit i do trochu odvážnější vod. Pod tímto slovním spojením si představujeme například rozmanitější barvy, kombinace nebo design. Nesmíme zapomínat ani na fakt, že řetízky dokáží pohotově doplnit choker a vytvořit fungující duo.

Na první pohled nenápadné, ale nakonec mohou znamenat podstatný rozdíl.

 

 

 

 

 

 

 Ivanka podporuje slovenskou tvorbu. Její náušnice najdeš zde

 


Hodinky

Na ruku kromě náramků a prstenů nesporně patří i hodinky, na kterých si dává stále více dam záležet a my jim to jen kvitujeme. Jedná se totiž o poměrně nápadný kousek a když je správně zvolen, na celkovém dojmu z outfitu je ihned vidět. U dam aktuálně kraluje značka Daniel Wellington, ale rozhodně to není jediná značka produkující nádherné výrobky. Koupi hodinek si je třeba dvakrát promyslet, hlavně z pohledu kombinovatelnosti s oblečením v šatníku, univerzálnější alternativy jsou proto upřednostňovány. Už po prvním nošení si všimneš, že letní outfit je s pěknými hodinkami hned někde úplně jinde.

 

 

 

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CLUSE (@cluse),

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CLUSE (@cluse),

 

 


Kabelky a batohy

Mnoho žen bez kabelky téměř nikdy nevyjde z domu, ale s příchodem léta se vyplatí i tento kousek trochu vylepšit. Tradiční bílé, hnědé a černé kousky vyměň se něco svěžejšího a barevnějšího, odvaž se a uvidíš, že výsledek bude stát za to. Různobarevné kabelky s grafikou, třásněmi, nášivkami a jinými úpravami jsou nyní v kurzu, a to i proto, že odrážejí atmosféru aktuálního ročního období. Uspokojující alternativy nenabízejí jen drahé značky jako Gucci a Saint Laurent Paris, ale i MangoZara  nebo Asos.

 

 

 

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MANGO (@mango),

 


Ponožky

Na závěr článku možná trochu neočekávaný doplněk, ale lidé ponožkám věnují stále větší pozornost, přičemž k tomu mají dobrý důvod. V létě, když se nosí převážně šortky, ponožky jednoduše vyniknou. S pěknou grafikou nebo barevnou kombinací dodají obyčejnému outfitu poskládanému z jednobarevného trička a denimových kraťasů dávku energie a hravě ho odliší od ostatních. Navíc ponožky většinou nejsou ani tak drahé, a tak je to poměrně levná investice s dobrým výnosem. Kvalitní značky najdeš zde.

 

Dokonce i s tradičním slovenským vzorem.

 

 

 

 

Pro více informací ze světa módy a pro čerstvou inspiraci sleduj Móda Refresher

Domů
Sdílet
Diskuse