Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2017 15:19
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Očekávané sci-fi Blade Runner 2049 okouzluje dalším dech vyrážejícím trailerem a pomalu začíná odkrývat záhadu jménem Rick Deckard

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kanadaský režisér Denis Villeneuve už brzy dorazí na letošní Comic-Con v San Diegu. Ještě předtím se nám ale rozhodl naservírovat nejnovější záběry z Blade Runnera.

Očekávali jsme ho sice až v průběhu nejbližšího víkendu, k našemu velkému překvapení však stihl dorazit o něco dříve. No a jak už podle samotného názvu článku velmi dobře tušíte, mluvíme o nejnovější ukázce pro nesmírně očekávané sci-fi s názvem Blade Runner 2049, které si množství fanoušků kultovního originálu z roku 1982 dozajista nenechá ujít na velkém plátně. Vraťme se ale k traileru. Ten dnešní totiž opět pokračuje v nastoleném, audiovizuálně lahůdkovém trendu, přičemž servíruje řadu dalších atraktivních a zároveň dosud neviděných záběrů, které nám při pohledu na režisérovu předchozí tvorbu dávají jasně najevo, že se dočkáme opravdu důstojného pokračování a jednoho skvělého kino zážitku.

Příběh se bude odehrávat třicet let po událostech z prvního filmu, přičemž nám představí nového Blade Runnera a zároveň i důstojníka LAPD (Los Angeles Police Department) jménem K (Ryan Gosling, The Nice Guys, Drive, The Notebook), kterému se podaří odhalit jedno dlouze ukrývané tajemství. Tajemství s potenciálem uvrhnout do chaosu všechno to, co ze společnosti ještě zůstalo. Objev ústředního hrdiny ho tak následně donutí vypátrat Ricka Deckarda (Harrison Ford, Star Wars, Indiana Jones, Blade Runner), bývalého Blade Runnera, který byl poslední tři dekády nezvěstný.

Očekávané sci-fi Blade Runner 2049 okouzluje dalším dech vyrážejícím trailerem a pomalu začíná odkrývat záhadu jménem Rick Deckard
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Režíruje již výše zmíněný Denis Villeneuve, Hampton Fancher (Blade Runner) spolu s Michaelem Greenem (animák Green Lantern: Emerald Knights) napsali scénář, který vychází z nápadu Fanchera a Ridleyho Scotta, za kamerou se ocitl skvělý Roger Deakins (neuvěřitelných 13 nominací na Oscara) a hudební složku doplní famózní Islanďan Jóhann Jóhannsson.

Co se hereckého obsazení týče, tak kromě Forda a Goslinga se objeví například i Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Dave Bautista, Barkhad Abdi, Hiam Abbass, David Dastmalchian nebo Edward James Olmos. Celý projekt je navíc pod produkčním dohledem tvůrce originálu z roku 1982. Premiéra je naplánována na 5. října 2017. Pokud se chcete o nadcházejícím snímku dozvědět vše podstatné, vstupte do tohoto vlákna. Co říkáte na nejnovější trailer?

Domů
Sdílet
Diskuse