Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2017 14:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Dominika Cibulková rozšiřuje svůj vozový park o jedinečný Mercedes G za zhruba 5 milionů korun

TECH
Uložit Uložené

Dvoubarevné G si určitě s žádným jiným nespletete.

To, že Dominika Cibulková rozšířila svůj vozový park o další exkluzivní kousek, už nějaký ten pátek víme. Teprve nyní se k nám však dostaly bližší podrobnosti a fotografie, která naznačuje více. Bratislavské zastoupení značky Mercedes-Benz, konkrétně showroom v Lamači, totiž do světa předčasně vypustil další neméně zajímavý exemplář nesmrtelné třídy G, no a její hrdým majitelem je právě nejlepší slovenská tenistka. Abychom byli přesnější, jde o vrcholnou variantu, tedy v duchu nového označení model Mercedes-AMG G 63, jehož podstatou je nadále 5,5litrová V8 s výkonem 420 kW/571 koní a 760 Nm. Cenu příslušného kousku nelze odhadnout, protože neznáme přesnou specifikaci, víme však, že verze 63 začíná v duchu ceníku na částce necelých 147 tisíc € (~3,83 milionu korun). Už podle fotky je ale jasné, že toto G nebude rozhodně v základní výbavě, o čemž svědčí i specifické dvoubarevné lakování exteriéru (nejde však o edici Crazy Colors).

Černým nárazníkům, blatníkům a prahům totiž sekunduje vskutku specifický světle-hnědý lák (Audi obdobný lak nazývá Mocha Latte). Jinými slovy, je zřejmé, že půjde do velké míry o věc individuální konfigurace v rámci exkluzivních doplňků Designo, čili cenové relace lze odhadovat na úrovni až okolo 200 tisíc eur (~5,2 milionu korun). I přesto, že žijící legenda od Mercedesu i po těch dlouhých letech stále poutá pozornost, tento kousek patří rozhodně mezi ty nejzajímavější. Dodejme, že akcelerace imageové krabičky na stovku trvá 5,4 sekundy, zatímco maximální rychlost je zejména z bezpečnostních důvodů limitovaná na úrovni 210 km/h. Tak či onak, Dominika má rozhodné vkus a opět dokazuje svůj jedinečný styl. Přejeme hodně šťastných kilometrů.

Domů
Sdílet
Diskuse