Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2017 3:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Svět skončí už 23. září. Biblická předpověď navazuje na egyptské pyramidy a zanedlouho nás prý čeká apokalypsa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Apokalypsa je podle Bible i numerologa již za dveřmi.

Našemu světu zbývá už jen několik dní existence, protože konec světa by měl přijít už 23. září. Poprvé jsme o předpokládané apokalypse informovali už koncem srpna, kdy numerolog David Meade odvážně prohlásil, že díky své detailní analýze egyptských pyramid a jejich tajných zpráv dokáže přesně předpovědět, že naši planetu zničí vesmírný objekt s názvem Nibiru a nedávné zatmění Slunce bylo jen znakem toho, že se Nibiru nezadržitelně blíží. Předpověď o konci světa na základě egyptských indicií však není jedinou, která za apokalyptický datum označuje 23. září.

Mnozí konspirační teoretici a milovníci tajných legend a předpovědí očekávají, že 23. září přijde apokalypsa a druhý příchod Ježíše Krista. Celá teorie je založena na události s anglickým názvem „Rapture“, tedy „Vytržení“, objevující se ve Zjevení Jana, podle kterého nastane den, kdy všichni hříšníci budou muset čelit konci světa a všechny dobré křesťany Ježíš vynese do nebe. Předpověď by se podle konspiračních teoretiků měla naplnit právě 23. září, protože se na nebi objeví „a woman clothed with the sun, with the moon under her feet and a crown of twelve stars on her head.“ V praxi to znamená, že správné uspořádání souhvězdí Lva a Panny v kombinaci s Měsícem a Sluncem doslova naplní předpověď. Žena v ní reprezentuje souhvězdí Panny, hvězdná koruna zase souhvězdí Lva, Měsíc se teoreticky na obloze nachází pod nohama Panny a právě 23. září bude přes konstelaci procházet i Slunce, čímž by se naplnila i část o naší hvězdě. Apokalypsa však nebude rychlá a bezbolestná, protože mezi začátkem a koncem uběhne 7 let. Během nich bude na Zemi řádit Antikrist a zničí celé lidstvo, zatímco dobří křesťané poputují do nebe a zachrání sebe i své duše.

Svět skončí už 23. září. Biblická předpověď navazuje na egyptské pyramidy a zanedlouho nás prý čeká apokalypsa
Zdroj: ecohustler.co.uk

Naneštěstí pro zastánce této teorie, jejich předpověď nemá v širších křesťanských kruzích žádnou podporu a jak to již při předpokládaných koncích světa bývá zvykem, ani 23. září se nemusíš ničeho bát. Spojení předpovědi o „Vytržení“ alias „Rapture“ však není nutně spojeno s teorií o konci světa v následujících dnech, takže pokud jako křesťan věříš v druhý příchod Ježíše Krista a své následné vysvobození z pozemského života, neznamená to, že musíš věřit i teorii Revelation 12 Sign, podle které nám zbývá přibližně týden.

Domů
Sdílet
Diskuse