Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2017 v 20:27
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nejstarší žena na světě zemřela. Dlouhověká Jamajčanka se narodila ještě v 19. století a přežila obě světové války

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Violet-Mosse zemřela ve věku 117 let. Žezlo nejstarší osoby na světě je nyní v rukou jiné ženy.

Už v dubnu tohoto roku jsme tě stihli včas informovat o tom, že žezlo nejstarší ženy na světě přebrala po své předchůdkyni Violet Mosse-Brownová z Jamajky. Violet na tento svět přišla od 19. století - narodila se 10. března 1900. Téměř celý život pracovala s cukrovou třtinou a vyučovala hudební výchovu. Toto všechno ji ke konci života přivedlo až do kostela, kde pravidelně hrála varhany. Mosse-Brownovou měli její známí velmi rádi a přezdívali ji jako "Lady V".
 
Japonský premiér však spolu se Skupinou pro gerontologický výzkum oznámil její smrt, ke které mělo dojít 15. září 2017, tedy už před několika dny. Violet se dožila neuvěřitelných 117 let a do smrti byla aktivní ve své církvi. Svou dlouhověkost připisovala tvrdé práci a křesťanské víře. Kromě toho nepila rum a neholdovala ani vepřovému nebo kuřecímu masu. Její manžel zemřel v roce 1997. Violet-Mosse byla matkou šesti dětí, z nichž čtyři byli muži a dvě ženy. Její nejstarší syn zemřel v dubnu letošního roku jako 97letý. V současné době je nejstarší osobou na světě 117letá Nabi Tajima z Japonska, která se narodila 4. srpna 1900, pět měsíců po Lady V.



Domů
Sdílet
Diskuse