Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2017 18:46
Čas čtení 0:00
Marek R.

Za jeden den vydělá více než průměrný Čech za několik let. Na internet unikl Neymarův kontrakt s PSG

SPORT
Uložit Uložené

Brazilský klenot je druhým nejlépe vydělávajícím hráčem na světě.

Přestupové léto 2017 bylo suverénně nejbláznivější v historii. Člověk už loni kroutil hlavou při přestupech Higuaína či Pogby, ale to, co přišlo letos, jednoduše nemá obdoby. Pogba přišel jen o 12 měsíců později o titul nejdražšího hráče historie a rovnou vypadl i z první trojky.

Mbappého přestup se sice oficiálně bude počítat až za rok, neboť ho toto léto PSG získalo kvůli souladu s Finacial Fair Play jen prostřednictvím hostování, ale stane se druhým nejdražším hráčem historie, v první trojce se ocitl i Dembélé, který směřoval z Dortmundu do Barcelony, ale přestupové léto zcela ovládl Neymar s jeho neskutečným 222milionovým přestupem do klubu z hlavního města Francie.

Dlouho se spekulovalo o tom, kolik pařížský klub Neymarovi platí a kam ho to umístí na seznamu nejlépe vydělávajících fotbalistů a vypadá to tak, že odpověď už známe. Německý Der Spiegel se totiž měl dostat k uniklým dokumentům, které obsahovaly i Neymarův kontrakt s PSG a vše tak nasvědčuje tomu, že brazilský klenot je druhým nejlépe vydělávajícím sportovcem na světě.

První místo patří Carlosovi Tévezovi, který si v Číně žije jako v bavlnce, a to i přesto, že vedení klubu už s ním ztrácí trpělivost. Co se ale týče Neymara, podle tohoto leaku si denně přijde na neuvěřitelných 100 000 eur, a tedy 36 500 000 eur ročně. Kromě toho je Neymar obrovským marketingovým lákadlem, takže další miliony se mu jen hrnou na účet. Na nedostatek peněz si tak stěžovat nemůže, ale nejraději by je asi vyměnil za Zlatý míč, který je jeho cílem, kvůli čemuž také odešel z Barcelony. Uvidíme, jestli se mu to podaří.

Domů
Sdílet
Diskuse