Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2017 16:19
Čas čtení 0:00
Ľuboš Č.

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese spolupracují na dalším životopisném snímku. Čí život přenesou na filmová plátna tentokrát?

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO MARTIN SCORSESE
Uložit Uložené

Známá hollywoodská dvojice opět spojuje síly a připravuje další životopisný film. V hledáčku amerického režiséra se objevil americký prezident Theodore Roosevelt.

Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese jsou sami o sobě zárukou kvality, pokud však dva hollywoodští titáni spojí síly, je jasné, že výsledkem bude něco výjimečného. Gangy New Yorku, Vlk z Wall Street, Departed či Shutter Island jsou nejlepším příkladem toho, že této dvojici to spolu prostě klape. Nyní se úspěch zmíněných filmů pokusí napodobit nový snímek Roosevelt, zobrazující úspěchy i pády amerického prezidenta Theodora „Teddyho“ Roosevelta.

Jméno známého politika sice vzbuzuje trochu nedůvěry, Teddy však vedl dobrodružný život. Kariéře prezidenta předcházelo dětství plné nemocí, studium na prestižní univerzitě i úspěšná vojenská služba, Roosevelta navíc proslavily i dobrodružné výpravy, reformy a zákony o zachování pralesů a ochraně živočichů, což je téma, které je DiCapriovi mimořádně blízké. Rozhodně proto bude zajímavé sledovat, jakou etapu ze života slavného prezidenta Scorsese pro svůj nový projekt vybere.

Theodor Roosevelt (1858-1919)

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese spolupracují na dalším životopisném snímku. Čí život přenesou na filmová plátna tentokrát?
Zdroj: Wikipedia Commons

 
Nejde přitom o první snahu známé dvojice o zfilmování Rooseveltova života. Už v roce 2005 měl Scorsese s DiCapriem rozjetý stejný projekt, který měl, podobně jako plánovaný snímek, vzniknout pod záštitou Paramount Pictures. Film měl být natočen na motivy knihy The Rise of Theodore Roosevelt, za kterou získal spisovatel Edmund Morris Pulitzerovu cenu. Nakonec se však od projektu upustilo, po 12 letech má tedy Scorsese další příležitost dostat Rooseveltův příběh na filmové plátno.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

Biografie známého prezidenta však není jediným rozběhnutým projektem známé dvojice. DiCaprio se má pod režií amerického lodivoda objevit i v připravovaných snímcích The Devil in the White City a Killers of The Flower Moon. I ty vzbuzují velký zájem. V prvním si Leo zahraje masového vraha H. H. Holmese, který ve svém hotelu smrti údajně zabil až 200 návštěvníků, druhý jmenovaný zase zobrazí sériové vraždy amerických indiánů z kmene Osage. Scorsese kromě toho dohlíží i na tvorbu očekávané gangsterky The Irishman, doufáme tedy, že dvojice si novým biografický filmem nenaložila na talíř příliš mnoho. 

Domů
Sdílet
Diskuse