Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2017 23:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Gaye v Egyptě policie přes seznamky láká do hotelových pokojů, kde je zatýká. Homosexualitu je prý potřeba vyhubit

ZAJÍMAVOSTI EGYPT
Uložit Uložené

Nelidské praktiky posledních týdnů pobouřily svět.

Homosexuální muži v Egyptě to mají poslední dny více než náročné. Egyptské autority se je totiž snaží zlákat a následně usvědčit, jako první informovaly australské investigativní noviny The Age. Prostřednictvím různých seznamovacích aplikací pro homosexuály jako například Grindr se neznámé entity vydávají za potenciální partnery pro homosexuály. Následně jsou pozváni do různých hotelových pokojů, kde na ně již čekají muži zákona, kteří daného gaye usvědčí, například za šíření pornografického materiálu, i přesto, že podle egyptských aktivistů za lidská práva nikdy nic takového neudělali.

V posledních týdnech bylo usvědčených 57 homosexuálů a velké množství z nich právě touto technikou. Vše začalo koncertem hudební skupiny jménem Mashrou' Leila, jejíž kontroverzní vystoupení jsou zakázána v mnoha zemích. Její ofenzivní texty často zmiňují politiku, náboženství, sexualitu a právě i homosexuální orientaci a po jejím koncertě se egyptští homosexuálové začali nálepkovat jako podněty rozvracení. Zatím není jasné, zda za vším stojí egyptské tajné služby, faktem však je, že se do vězení v posledních týdnů dostalo velké množství nevinných lidí.

Gaye v Egyptě policie přes seznamky láká do hotelových pokojů, kde je zatýká. Homosexualitu je prý potřeba vyhubit
Zdroj: pixabay.com

Podporu minoritě nevyjadřuje ani vláda: „Homosexualita je nemoc a nevděčnost, která by měla být skrytá před pohledy ostatních a nikoli předváděná a rozšiřována. Trpící je potřeba vyléčit a jejich nevděčnost zničit,“ prohlásil Mahr Mohammed Ahmed, člen Nejvyšší rady Egyptu. „Žádáme homosexuály, aby zakrývali své chyby a hříšné činy, ne je vystavovaly, protože jde o zlo, které musíme vymýtit.

Domů
Sdílet
Diskuse