Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2017 21:58
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Tisíce lidí na Marsu, Arktida bez ledu či umělá inteligence lepší než lidská. Co všechno zažijeme do roku 2050?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Následující dekády pro nás vůbec nevypadají příznivě.

Pravděpodobně patříš mezi tu mladší část naší populace, a tak tě určitě bude zajímat, na jaké události se můžeme připravit v příštích několika letech. Až do roku 2050 nás však naštěstí provází video od zajímavého YouTube kanálu RealLifeLore, které si nepochybně získá tvou plnou pozornost. Roku 2050 se totiž dožije spousta z nás a věř, že cesta tam bude rozhodně náročná. Samozřejmě, ty nejmenší maličkosti nemáme šanci předpokládat a i v těch najsmělejších plánech či odhadech se vždy může najít drobná chybička nebo nesrovnalost, ale jakous takous představu o nejbližších dekádách už máme pěkně zformulovanou.

Olympiády jsou porozdávané, globální oteplování bude pokračovat, ale na popularitě bude dokonce růst i umělá inteligence, která za půl cesty k roku 2050 získá natolik dovedností, že předčí tu lidskou. Experti předpokládají úplně nový sociální systém a přitom ještě budeme muset řešit lidi na Marsu, sondu k Alpha Centauri, těžbu ropy na Antarktidě či obrovský průšvih, protože na severním pólu roztaje všechen led. 

Domů
Sdílet
Diskuse