Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2017 18:10
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nejhorší sexuální scény, které vás zaskočí svou trapností nebo příšernými hereckými výkony

FILMY A SERIÁLY SEX
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

I v těch lepších filmech se sem tam mihne sexuální scéna, která vzbuzuje rozporuplné reakce.

Ne vždy vypadá reálný sex tak dobře jako v eroticky laděných scénách celovečerních filmů. Ve skutečnosti se mnozí nevyhnou trapnému pádu z postele, ujede jim směšně znějící zvuk nebo se dočkají návštěvy mladšího sourozence v tu nejméně vhodnou chvíli. Režiséři mají však oproti skutečnosti tu výhodu, že mohou jednu scénu natočit hned několikrát. Člověk by si tedy řekl, že na plátně bude vše vypadat perfektně a nehrozí, že by takové scény ve výsledku působily trapně a směšně. Bohužel, někteří tvůrci mají o sexu zvláštní představu, případně mají k dispozici jen velmi špatné herce, a tak jste si už i vy určitě alespoň několikrát říkali, zda to, co se odehrává před vámi na plátně, je myšleno vážně. Opravdu nepovedené sexuální scény však nejsou výhradně doménou nízkorozpočtových filmů. Jak jsme zjistili při sestavování seznamu, občas se utne i mistr tesař.

Madonna a William Dafoe - Body of Evidence (1993)

Madonně na začátku 90. let nestačilo být jen popovou královnou, a tak zkusila zaplout i do vod Hollywoodu. Příliš se jí to nepodařilo. Snímek, ve kterém se objevila, se ani nesnažil zakrýt, že vykrádá slavný Basic Instinct. Výsledek byl pochopitelně neslaný nemastný, ale i díky tomu můžete být svědky hned několika sexuálních scén s Madonnou. Jedna z nich se odehrává na střeše auta a další za pomoci pout a nebo takového žhavého vosku. A i když se u scény má Dafoe tvářit blaženě, naopak to vypadá, jako kdyby ho mučili.


Kyle MacLachlan a Elizabeth Berkley - Showgirls (1995)

Film, který proslul svými neduhy a na kterém si smlsli diváci i kritici, se kupodivu může chlubit poměrně známým hereckým zastoupením. Samo o sobě však toto erotické drama absolutně nefunguje a upřímně obdivuji každého, kdo po bazénové sexuální scéně níže koukal dál. Hvězda Twin Peaks, Kyle MacLachlan, v ní má sex s Elizabeth Berkley, no vypadá to spíše jako vymítání a pohled na herečku zmítající se jako po zásahu elektrickým proudem opravdu není přitažlivý. 


Nicolas Cage a Vanessa Marcil - The Rock (1996)

Jeden z nejlepších akčních filmů 90. let od Michaela Baye má bez pochyb co nabídnout. Kromě skvělých herců s dobře napsanými postavami, se však dočkáte i křečovitě působící sexuální scény v podání Nicolase Cage. Jinak výborně hrající herec milostnou scénu komentuje: „To je zajímavé. To je vážně... působivé“. Trapné poznámky nakonec korunuje, když akt přirovná k meruňkové příchuti sorbetu. Naštěstí vše včas vyruší zvonící telefon. Následující Cageův vztek pak působí spíše jako úleva, že už nemusí předstírat sex s Vanessou Marcil.


Lea Thompson a kačer - Howard the Duck (1996)

Ulítlá komedie o lásce kačera s mladou zpěvačkou se v zahraničí dočkala přijetí s rozpaky, zatímco u nás se hromadně šířila s amatérským dabingem na VHS. Bizarní příběh sám o sobě nabízí pár dobrých vtipů, ale jinak již dnes není moc o co stát. O to podivnější dnes působí milostný vztah krásné dívky a kačera, který nejenže nedává smysl, ale i jejich první romance působí divněji, než bychom si chtěli připustit. Kamera naštěstí při intimnějších záběrech odjede za zástěnu, ale už moment, kdy se kačerovi postaví peří na hlavě ve vás snadno vyvolá divné pocity. 


Shannon Elizabeth a sněhulák - Jack Frost (1997)

Už jen samotný nápad natočit horor o vraždícím sněhulákovi zní jako něco infantilního a dopředu odsouzeného k neúspěchu. Jack Frost je však kupodivu poměrné dobré guilty pleasure a na večer s přáteli se výborně hodí. Horší to však je se scénou znásilnění, která to měla stejně jako film spočítané dopředu. Shannon Elizabeth se koupe ve vaně, když najednou se vynoří mrkev a voda začne mrznout. Po chvíli se z ní vynoří obří vraždící sněhulák, který ji několik desítek vteřin znásilňuje. A pokud se ptáte jak, zkuste zapřemýšlet, proč mu z nosu zmizela mrkev. 


Greg Sestero a Juliette Danielle - The Room (2003)

U nás nepříliš známý počin je v zahraničí obrovským kultem, který zná každý. A to nikoli pro své kvality. Naopak pro to, že The Room je považován za jeden z nejhorších filmů vůbec. Hlavního hrdinu si zahrál sám režisér a diváci rádi snímek přirovnávají k dílům slavného Eda Wooda. Není tedy divu, že právě z tohoto počinu pochází také jedna z nejhůře natočených sexuálních scén. Robyn Paris se v ní chystá orálne uspokojit Mikea Holmese, jenže ten totálně přehrává a v jeho tváři vidíme orgasmus ještě předtím, než se ho žena vůbec dotkne. 


Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss - The Matrix Reloaded (2003)

Trilogie Matrix je nesmírně komplexní a výborně propracované dílo, které si zaslouží veškeré ovace a přízeň fanoušků. Jedna scéna ve druhém díle je však jako vytržená z jiného filmu. Zatímco se lidé Zionu svíjí ve vlastním potu, probíhají prostřihy ze sexuální scény Nea a Trinity. To by nebyl až takový problém, kdyby se do toho někdo nepokusil nevkusně zasadit techno a zpomalené záběry.


Jennifer Lopez a Ben Affleck - Gigli (2003)

Krimi komedie, která sice měla v obsazení hned dvě známá jména, patří k těm největším propadákům všech dob. Krom toho, že jde o opravdu špatný film, se v něm navíc objevila asi nejtrapnější hláška lákající k sexuálnímu aktu. Nejenže Jennifer (přestože hraje lesbu) laškovně oznámí Benovi, že je čas na krocana, čímž naráží na orální sex, ale navíc si pak lehne na postel a se sexy výrazem na něj zvolá: „hudry, hudry“. Nic asexuálnějšího asi vymyslet ani nešlo. 


Clive Owen a Monica Bellucci - Shoot 'Em Up (2007)

Akční thriller Shoot'Em Up představuje hodinu a půl čisté zábavy. Adrenalin vám bude proudit tělem každou vteřinu a když tomu odpustíte pořádnou dávku „hlouposti“, budete se výborně bavit. Zaskočit vás ale může sexuální scéna, která působí tak trochu nepatřičně a blbost filmu jen podtrhuje. Clive Owen a krásná Monica Bellucci se oddávají vášni, když na ně vtrhne ozbrojené komando. I přesto pokračují ve vášnvém sexu a Clive Owen ještě během toho stíhá skolit všechny nepřátele kolem sebe. 

 


Patrick Wilson a Malin Akerman - Watchmen (2009)

Zack Snyder je režisér známý pro svůj velkolepý projev a smysl pro drama. Kdo alespoň zčástí zná jeho tvorbu, zřejmě už si povšiml, že občas mu to trochu ujede a velkolepost užene až do extrémních výšin. Někdo ho za to odsuzuje, někdo ho pro to vyhledává, ale po zhlédnutí komiksovky Watchmen asi nebudu sám, kdo by mu už nikdy do rukou nesvěřil natáčení sexuální scény. Patrick Wilson jako Nite Owl se ve scéně z Watchmena miluje s Malin Akerman. K tomu jim hraje nesmírně nadužívaná melodie písně „Hallelujah“ od Leonarda Cohena. A zatímco Wilson působí strnule, Akerman výrazně přehrává. K samotné komičnosti aktu je nakonec ještě přidána třešnička v podobě „orgasmu“, která scénu vrhá do naprostých hlubin absurdna.

Zapomněli jsme nějakou památnou scénu zařadit do našeho výběrů? A který filmový sex je podle vás ten úplně nejhorší?

Domů
Sdílet
Diskuse