Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2017 16:29
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Za Jonovu vraždu nabízejí spoluvězni bohatou odměnu. Když zjistili, proč se dostal do vězení, nemohli ho dále snášet

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na hlavu Jona Venablese je ve vězení vypsána značná odměna.

Pobyt ve vězení rozhodně není příjemným zážitkem a s největší pravděpodobností po něm netouží nikdo z nás. V tomto případě představuje zdroj spravedlnosti soudní moc, ale často mohou vzít spravedlnost do vlastních rukou i spoluvězni trestance. Podobný horor právě zažívá Jon Venables, jehož spoluvězni slibují vysokou odměnu za jeho vraždu. Na veškeré informace o Jonovi je uvaleno embargo, a tak není možné zjistit ani to, v jakém vězení se nachází, ale jeho příběh je víceméně dobře známý.

Za Jonovu vraždu nabízejí spoluvězni bohatou odměnu. Když zjistili, proč se dostal do vězení, nemohli ho dále snášet
Zdroj: pixabay.com

Jon se během minulého měsíce dostal do vězení, protože na jeho počítači byly objeveny soubory obsahující dětskou pornografii. V roce 1993 se však "proslavil", když v deseti letech spolu s Robertem Thompsonem unesl a mučil dvouletého chlapce Jamese Bulgera (ve Spojeném království jedná o velmi známý případ). I navzdory tehdejšímu nízkému věku se v dospělosti, přes různé obstrukce, Jon dostal do vězení, kde si odsloužil osm let. Po jeho propuštění však dostal novou identitu, byl přestěhován na druhou stranu Spojeného království a úřady jeho předchozí záznamy smazaly. Jon tak brázdil krajinu pod úplně jiným jménem, ale jen před několika dny se zjistilo, že někdo odhalil Jonovu pravou identitu na sociálních sítích.

Za Jonovu vraždu nabízejí spoluvězni bohatou odměnu. Když zjistili, proč se dostal do vězení, nemohli ho dále snášet

Facebook či Twitter ve vězení samozřejmě nejsou zcela běžnou záležitostí, ale příběh se nějak dostal i k Jonovým spoluvězňům a jeho předchozí čin se jim rozhodně nezamlouval. S filozofií my jsme dělali špatné věci, ale to, co jsi udělal ty, je za hranicí, vypsali na Jonovu hlavu pořádně vysokou odměnu, kterou získá ten, kdo ho jednoduše zabije. Přesná částka není známa, ale podle informací získanými portály The Sun a The Guardian rozhodně nejde o malou částku.
 
Podobné případy nejsou vůbec běžné, ale paradoxně podobný se udál zhruba před měsícem, kdy britský vězeň Craig Smith k smrti ubil svého nevlastního dvouletého syna, přičemž to svalil na utonutí. Jeho spoluvězni na něj rovněž vypsali bohatou odměnu a do týdne byl nalezen zavražděn.
Domů
Sdílet
Diskuse