Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2017 22:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Britové pravděpodobně uzákoní právo každého občana na internet s rychlostí alespoň 10 Mbps. Požadovat ho budou moci i uprostřed pustiny

TECH
Uložit Uložené

Spolehlivé připojení na internet bude v Británii garantované zákonem.

Zatímco v Česku se někteří obyvatelé zapadlých obcí stále potýkají s pomalým internetem, Spojené království zařazuje vyšší rychlost. Pravděpodobně již od roku 2020 bude moci každý obyvatel od svého operátora požadovat internet s rychlostí minimálně 10Mbps, ať už žije na vesnici, ve městě, na přilehlém ostrově nebo uprostřed pustiny a spoléhá se na satelit.

I přesto, že návrh ještě není odhlasován, britská vláda k němu už stihla připravit podrobné plány. Je však třeba zmínit, že Spojené království je na o něco vyšší úrovni než Česko a více než 95 procent země disponuje internetovým připojením rychlejším než 24 Mbps. Úřady však předpokládají, že zmiňovaná změna posune toto číslo až na 98 procent - ostatní dvě procenta představují domácnosti bez zájmu o rychlejší internet nebo bez internetového připojení celkově.

Britové pravděpodobně uzákoní právo každého občana na internet s rychlostí alespoň 10 Mbps. Požadovat ho budou moci i uprostřed pustiny
Zdroj: pexels.com

Vše je součástí takzvaného Digital Economy Act, přesněji jeho nejnovější součásti, Universal Service Obligation, jejíž předpokládané schválení nastane počátkem roku 2018, čili se Spojené království dočká stoprocentní garance rychlého internetového připojení již brzy.

Domů
Sdílet
Diskuse