Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2018 17:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dal si LSD a 48 hodin sledoval Simpsonovi, aby v nich objevil skrytou pravdu. Zjistil, že seriál opravdu reflektuje celou společnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž dal svému tělu zabrat, ale přišel se zajímavými zjištěními.

Není pochyb o tom, že Simpsonovi jsou jedním z nejlegendárnějších seriálů na světě a mnozí z nás na nich vyrůstali, avšak v posledních letech se již posouvají do pozadí. Kvalita samozřejmě postupem let musela trochu upadnout, ale ani to nezastavilo jednoho neznámého uživatele portálu Reddit, aby s pomocí Simpsonových vyzkoušel možná nejbizarnější seriálový experiment.

Uvolnil se, dal si LSD a pak následujících 48 hodin strávil v přítomnosti animovaného seriálu, protože tušil, že se v něm skrývá hlubší pravda než jen ta, že show zobrazuje žlutou rodinku v průměrném americkém městečku. Po divoké jízdě skutečně skrytou pravdu objevil a sepsal ji do rozsáhlého příspěvku, takže si ho určitě přečti a možná zjistíš, že Simpsonovi představují i tebe.

Simpsonovi jsou nejlepším zábavním seriálem, jaký byl kdy natočen. Simpsonovi jsou příběhem všichni z nás. Když jednou naši planetu navštíví Marťané a požádají nás, abychom jim ukázali naši historii, předám jim všechny série Simpsonových na DVD nebo na čemkoli, co používají ke sledování seriálů.

Všichni jsme Bart – Cítíme se nedocenění, protože se lidé rozhodují soustředit na naše nedostatky namísto zručností. Byli jsme ovlivněni špatnými lidmi, a i my jsme měli na lidi špatný vliv. Všichni vyhledáváme zážitky plné vzrušení, které ubližují nám i lidem kolem nás.

Všichni jsme Líza – Cítíme se nedocenění, když chceme zastávat hlas rozumu a inteligence a lidé, které milujeme, nás ignorují. Všichni se cítíme tak, že se nikam neposouváme navzdory našim schopnostem a šikovnosti. Cítíme se uvězněni mezi lidmi, kteří nás zřejmě nikdy nepochopí.

Všichni jsme Marge – Cítíme se nedocenění, když chceme vyjádřit své znepokojení a lidé nás raději označí za otravné. Všichni se cítíme tak, že nás naše milované osoby budou dusit až do bodu, ve kterém si nikdy nebudeme moci vyvinout vlastní osobnost.

Všichni jsme Homer – Cítíme se nedocenění, když si to nezasloužíme. Všichni jsme přelétaví a temperamentní a dobrovolně neznalí. Všichni se snažíme umrtvit bolest ze života, který nás nikdy neuspokojí, a tak ubližujeme i svému mozku.

Všichni jsme Maggie – Cítíme se nedocenění, protože máme pocit, že jsme nevyslyšeni a snadno zapomenutelní. Všichni máme nadání, které v nás nikdo nevidí. A pokud bereš tolik drog jako já, pak pravděpodobně často padáš.

Nikdo z nich nikdy kompletně nezapadne tak, jak by chtěl, a nezáleží na tom, jak moc se snaží. Nikdy se nezmění.

Všichni máme špatné rodiče, všichni budeme špatní rodiče a všichni nacházíme naši vlastní pohádku v závislosti na tom druhém. Springfield je lidský mozek. Každý obyvatel je dokonalým představitelem dalšího kousku z nás. Shelbyville je další lidský mozek. Bezdůvodně se nesnášíme, i když jsme ve skutečnosti zcela stejní.

Simpsonovi stáli za vývojem americké společnosti. Přinutili nás mluvit o korupci na obou stranách americké politiky, právech homosexuálů, dobré i špatné výchově, péči o zvířata, etice vegetariánství a způsobech v naší zábavě. A konec konců o všem ostatním.

Na Simpsonových pracovali nejlepší animátoři a nejlepší baviči, takže jejich předloha slouží jako perfektní příklad toho, jak vytvořit a animovat zábavnou show tak dobře, že je každý okopíroval. Ale krása Simpsonových je v tom, že oni okopírovali vše, co udělali. Krása Simpsonových je v tom, že každý z nás je stejný a všechno už bylo vytvořeno, takže rovnou můžeme všichni vyjadřovat své pocity a tvořit svobodně.

Jsme Springfield. Jsme Simpsonovi. Matt Groening je Bůh. Dan Castallaneta, Yeardley Smith, Nancy Cartwright, Julie Kavner, Hank Azarea a Harry Shearer jsou jedni z nejlepších satiriků, improvizátorů a dabérů, jací kdy žili.

Přestaňte brát LSD a všichni si raději pusťte Simpsonovi. Nyní nastal čas Simpsonových. Bůh žehnej Simpsonovým.

Domů
Sdílet
Diskuse