Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 12:12
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Lidé po celém světě začali jíst prací kapsle. Nová výzva může skončit smrtí nebo vypálenou dírou v břichu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tide Pod Challenge způsobuje stále větší škody na zdraví.

Internet už mnohokrát zachvátily pozoruhodné a často i nebezpečné výzvy. Nejnovější je takzvaná Tide Pod Challenge, který lidi nabádá pojídat prací kapsle. Část názvu Tide pochází ze stejnojmenné značky těchto produktů a vše začalo již v roce 2012, kdy produkty přišly na trh.

Už tehdy je konzumovaly nezbedné děti a Tide Pods se několikrát staly centrem médií. Atraktivní byly zejména díky krásné fialové, bílé a oranžové barvě, které z tobolky na praní dělají úžasnou vizuální pochoutku. Tide Pods bylo věnováno množství videí a vše vyvrcholilo příspěvkem známého portálu CollegeHumor, který zveřejnil video Don't Eat The Laundry Pods. 

To se událo ještě v březnu 2017, ale ze záhadných důvodů, které jsou internetu tak blízké, se vše stalo virálním až teď. To je však pořádný problém. Na světě se totiž nachází plno lehkovážných lidí s přístupem jako „Vždyť to vyzkoušíme, co se může stát!“ A stalo se to, že kvůli pozření pracích kapslí skončily desítky lidí na pohotovosti. Ke všemu se dokonce už vyjádřila i Americká komise pro bezpečnost produktů.


Několik světových médií už dokonce stihlo přinést prohlášení od lékařů, aby se lidé vyhnuli konzumaci barevných tobolek a samozřejmě své slovo přidal i samotný Tide. Kapsle jsou pro člověka pochopitelně toxické a mimo jiné obsahují i nebezpečný peroxid, který při větším množství zvládne vypálit díru do tkáně. Čistící látky navíc téměř okamžitě zvyšují tlak a zpomalují bití srdce. Obrázky a videa zmiňující bizarnost celé situace aktuálně navíc patří mezi nejpopulárnější memes letošního ledna.



Domů
Sdílet
Diskuse