Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2018 11:26
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Vytáčejí vás v prohlížeči neustálé požadavky k povolení notifikací? Takto je vypnete

TECH
Uložit Uložené

Zbavte se jednou provždy otravných pop-upů.

Určitě to znáte i vy. Googlíte si věci do práce, školy nebo se jen tak svévolně procházíte po internetu, když vás na neznámé stránce zastihne nabídka, zda si nepřejete dostávat od daného webu upozornění v podobě notifikací. Vy jste si však na web přišli jen po jednu jedinou informaci a do pár minut si už pravděpodobně nebudete pamatovat ani jeho název.

A vůbec, proč by vás měla každou chvíli otravovat notifikační nabídka? Ne každému vyhovuje takový zásah do soukromí, a pokud se řadíte právě do této skupiny uživatelů, tak vězte, že stačí jen pár kliků, abyste v prohlížeči tuto funkcionalitu omezili na nulu.

Pomocí stručného a jednoduchého návodu se zbavíte oznamovacích upozornění jednou provždy. Návod se týká nejpopulárnějších prohlížečů Google Chrome (Windows) a Safari (Mac).

Google Chrome

Vpravo nahoře otevřete Nastavení. V dolní části klepněte na tlačítko Rozšířená nastavení. V části Ochrana soukromí a zabezpečení klikněte na možnost Nastavení obsahu. Klepněte na položku Oznámení. Oznámení lze blokovat úplně, nebo blokovat částečně (zapnuto povolení, blokované konkrétní weby).

Vytáčejí vás v prohlížeči neustálé požadavky k povolení notifikací? Takto je vypnete
Zdroj: Tomáš M.

Safari

Z horního menu vyberte Safari a následně Nastavení. Proklikněte se do podkategorie Notifikace, kde můžete protřídit vaše dosud aktivované oznámení a samozřejmě zakázat požadavky na jejich posílání.

Vytáčejí vás v prohlížeči neustálé požadavky k povolení notifikací? Takto je vypnete
Zdroj: Tomáš M.
Domů
Sdílet
Diskuse