Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2018 14:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Austrálii terorizuje opravdový Gucci Gang. Inspirováni známou skladbou kradou auta i šperky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mládežníci z Brisbane zvolili zajímavou strategii, jak zbohatnout.

Skladbu Gucci Gang můžeš milovat, nebo nenávidět, protože se zdá, že je v naší společnosti mimořádně polarizující. Pokud jsi ale 17letý teenager z australského města Brisbane, pak očividně máš i díky skladbě skvělou motivaci k tomu, abys mohl terorizovat svou čtvrt.

Policisté po měsících vyšetřování před pár dny konečně zatkli mladého vůdce gangu, který sám sebe nazýval Gucci Gangsters a sestával z přibližně 50 mladých mužů. Všichni členové byli ve věku od 14 do 17 let, a i kdyby si člověk mohl myslet, že teenageři jsou sice schopni nadělat problémy, ale nedokáží založit skupinu a působit v oblasti organizovaného zločinu, pak se velmi mýlil.

Teenageři z Austrálie kradli luxusní auta, nebáli se ani vloupání do domů a vzali s sebou prakticky cokoliv, co mělo větší hodnotu, aby předměty mohli prodat na černém trhu a financovat tak svůj extravagantní životní styl. Mladí muži měli k dispozici nejen drahá auta, která samozřejmě řídili, aniž by vlastnili řidičské průkazy, ale i zbraně, a tak nešlo o žádný komický gang puberťáků. 

Šlo o skutečnou organizovanou skupinu, která během své aktivity způsobila škodu za stovky tisíc dolarů. Policie po zatčení hlavy gangu vyzvala členy, aby se dobrovolně přihlásili, protože vyšetřování jeho zatčením neskončilo, a pokud je chytí, čeká je vězení.


Domů
Sdílet
Diskuse