Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2018 12:43
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nikdo jí nevěřil, ale šokovala celý svět. Na vypůjčených lyžích si Ester Ledecká dojela pro zlatou medaili

SPORT
Uložit Uložené

Snowboardistka překvapila v závodu, ve kterém jí nikdo nevěřil.

Dnes v brzkých ranních hodinách našeho času šokovala snowboardistka Ester Ledecká celý sportovní svět. Postavila se totiž na start superobřího slalomu, který na Světových pohárech jela zatím jen devětkrát, a dojela si pro nejcennější kov. Favoritkou závodu byla obhájkyně zlata ze Soči Rakušanka Anna Veithová, která zajela výborný čas a zahraniční komentátoři již oznamovali její vítězství. Jeden zahraniční program ji dokonce již prostřednictvím komentátora korunoval za šampionku super-G a začal vysílat krasobruslení.

To však nikdo ještě nečekal, že česká závodnice, která v tomto soutěžním typu dojela v kariéře nejlépe na 19. místě, předvede neuvěřitelnou jízdu. Favoritka Anna Veithová už dokonce přijímala gratulace k dalšímu triumfu, mimo jiné od předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha, ale stal se zázrak. Ester Ledecká, na jejíž vítězství vypisovaly sázkové kanceláře kurz 100:1, předvedla famózní jízdu a o pouhou setinu odsunula dvojnásobnou vítězku Světového poháru z prvního místa.

Sama pak nemohla výsledku věřit, a v následujících rozhovorech se přiznala, že s vítězstvím moc nepočítala a předpokládala, že je jen nějaká chyba na časové tabuli. Naštěstí nebyla, a dvaadvacetiletá závodnice si tak mohla připsat největší úspěch v historii českého sjezdového lyžování. Do nynějška totiž největším úspěchem byly bronzové medaile Olgy Charvátové Křížov z olympiády v roce 1984 a Šárky Strachové ve slalomu ve Vancouveru 2010.

Opět se ukázalo, že ve sportu není nic předem jasné. Ester navíc svůj famózní výkon předvedla na zajetých lyžích po Američance Mikaele Shiffrinové. Naše gratulace směřují do Pchjongčchangu a závodnici přejeme hodně úspěchů i ve snowboardingu, kde je jako doma.

Domů
Sdílet
Diskuse