Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2018 16:44
Čas čtení 0:49
Adam Novosad

Biohacker si před překvapenými lidmi upravil své DNA lékem na herpes. Jeho kolega už úpravy genů litoval, ale Aaron se nevzdává

TECH
Uložit Uložené

Na konferenci v Austinu proběhl zajímavý experiment.

Není to tak dávno, co se na našem webu objevil článek o muži, který si dobrovolně upravuje své geny ve vlastní garáži. Josiah není jediný biohacker na světě a přesvědčili se o tom i účastníci nedávné konference o úpravách vlastních genů s názvem BDYHAX.

Konference se konala v Austinu a stovky přítomných fanoušků podomácku vyrobené genové terapie s napětím sledovaly, jaké poznatky jim samozvaní odborníci prezentují. V jednu chvíli se pak na pódiu objevil šéf společnosti Ascendancy Aaron Traywick. 28letý biohacker nejdříve všem oznámil, že jeho společnost vyvinula speciální genovou terapii na herpes typu 1 i 2, a aby dokázal její účinek, rovnou si ji před překvapenými účastníky píchl do těla.

Na pódiu stál bez kalhot a injekční stříkačku se svou nebezpečnou vakcínou, která nebyla nijak profesionálně odzkoušená, si jednoduše zapíchl do stehna. Není absolutně žádných pochyb o tom, že šlo o mimořádně nezodpovědný krok, ale mladí biohackeři nemají mnoho možností.

Americká agentura FDA pro kontrolu léčiv podobné experimenty odsuzuje a dokonce v některých právních aspektech považuje za nelegální. Zmíněný Josiah Zayner z našeho prvního článku se veřejně vyjádřil, že aplikování genové terapie již lituje, a tak uvidíme, jak dopadne Aaron a zda ještě v budoucnu chytí herpes.

Domů
Sdílet
Diskuse