Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2018 19:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pohlavně neutrální model píše historii. Rain je prvním mužem i ženou zároveň, který se objevil na obálce magazínu Diva

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rain se v březnovém čísle objevuje přímo na titulní stránce časopisu, což se dosud nepodařilo ještě žádné pohlavně neutrální osobě.

Dnešní společnost se neustále posouvá dopředu a s ní i vnímání každodenní reality. Před několika měsíci se na našem webu objevil článek o mladém člověku jménem Rain Dove, který se sice narodil jako žena, ale dnes o sobě vypráví pomocí zájmen oni a je. Nerozeznává jednotlivá pohlaví a považuje je za sociální konstrukt, a tak na svém názoru postavil i vlastní modelingovou kariéru.

Jelikož pohlaví vůbec neuznává, v praxi to znamená, že žije jako pohlavně neutrální člověk a nenechává se ovlivňovat tím, co společnost považuje za ženské nebo mužské. Rain se v minulosti díky vstupu do modelingu objevil v známých magazínech jako Vogue, Elle či Cosmopolitan. Zajímavé na jeho sériích fotografií je to, že nemá problém pózovat v ženském, ale ani mužském oblečení. Představuje proto neobvyklý způsob, jak značky dokáží dostat svůj produkt k oběma pohlavím.

Nejnověji se prosadil pomocí magazínu Diva. Možná jsi o něm ještě neslyšel, ale ve skutečnosti jde o jeden z nejpopulárnějších magazínů pro LGBTI lidi. Rain se v březnovém čísle objevuje přímo na titulní stránce časopisu, což se dosud nepodařilo ještě žádné pohlavně neutrální osobě. Nadšená z jeho přítomnosti na obálce je i editorka magazínu Carrie Lyell, která považuje březnové číslo za vydání schopné výrazně změnit společnost. O nic méně nadšený není ani samotný Rain, a tak bude zajímavé sledovat, kam to až dotáhne.

Domů
Sdílet
Diskuse