Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2018 22:14
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zachránit, nebo nechat zemřít? Žena při povodních zachránila obrovskou tarantuli, ale internet měl s jejím počínáním velký problém

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Australanka se se svým dobrým skutkem pochlubila na internetu, ale názory lidí se různily.

Australský Queensland zažívá v posledních dnech silné záplavy, na které nedoplácí pouze lidé, ale i zvířata. Právě zvířata často nemají šanci zachránit se, a tak se musí spolehnout na pomoc ze strany člověka. Na obrovskou tarantuli se usmálo štěstí v zoufalé situaci, když ji během záplav objevila mladá žena a navzdory její velikosti se ji pokusila zachránit.

Zachránit, nebo nechat zemřít? Žena při povodních zachránila obrovskou tarantuli, ale internet měl s jejím počínáním velký problém
Zdroj: Andrea Gofton

Tarantula přitom v stresové situaci vydávala i zvuky připomínající pískání, což však ženu neodradilo. Mimořádně rozměrnou tarantuli zvládla na větvích přemístit z místa, kterým se valil silný proud vody, a položila ji na nedalekou trávu, odkud se již mohla dostat do bezpečí. Navzdory hrdinskému činu se na internetu strhla debata o tom, jak by na jejím místě zareagovali jiní lidé.

Andrea Gofton sice udělala správné rozhodnutí a zachránila živého tvora, avšak lidé s arachnofobií by až takové srdce zřejmě neměli. Pod jejím videem a fotografií se proto objevily i takové komentáře, v nichž lidé pouze nechápavě kroutili hlavou a vzkazovali jí, že oni by ho ještě podpálili a utekli co nejdál. Odbornice prohlásila, že tarantuli z její skrýše pravděpodobně vyhnal právě proud vody, a kdyby ji žena nezachránila, zřejmě by v povodních zemřela.

Isn’t she a beauty - Whistling Spider

Příspěvek sdílený Andrea Gofton (@andreagofton),

Domů
Sdílet
Diskuse