Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2018 12:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

YouTuber měl v průběhu živého přenosu přijít o 2 miliony dolarů v kryptoměnách. Fanoušci už křičí, že to nafingoval, aby obešel daně

TECH YOUTUBE
Uložit Uložené

Nejlepší důkaz ztráty peněz pochází určitě ze živého přenosu.

Na kryptoměnách si řada lidí nejenže vybudovala obrovské bohatství, ale také výborný byznys. Ian Balina je skvělý příklad, jak se z člověka může stát expert po tom, co se mu podaří vydělat hodně peněz. Balina působí ve světě kryptoměn už několik let a v minulosti se objevoval i v novinách či různých žebříčcích, kde lidé oceňovali nezávislý odborný pohled na celou scénu s digitálními mincemi.

Přesto to vypadá tak, že Balina si na své peníze nedokáže dát dobrý pozor. I když jde o experta, který zvládá všechny zabezpečovací procesy, Balina před pár dny přímo během živého vysílání zdánlivě ztratil mince za přibližně 2 miliony dolarů.

YouTuber měl v průběhu živého přenosu přijít o 2 miliony dolarů v kryptoměnách. Fanoušci už křičí, že to nafingoval, aby obešel daně
Zdroj: Ian Balina

Na svém kanálu již tradičně vysílal živě a hodnotil Initial Coin Offerings, jenže v jedné chvíli se v komentářích objevila zajímavá otázka. Divák se ho zeptal, zda si je vědom toho, že mu někdo právě přemístil všechny mince z hlavní peněženky. Balina nejprve nereagoval, avšak po pár minutách livestream skončil.

Opětovně se zapnul o několik hodin, kdy si už Balina všiml své škody. Okamžitě přidal na Twitter žádost o pomoc a následně přišel i s vysvětlením. Hacker ho zřejmě napadl pomocí starého univerzitního mailu, kam získal přístup. Univerzitní mail měl Balina uveden jako záložní pro svůj hlavní Google mail, a tak se svojí hloupostí zřejmě sám potopil.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30


Mnoha uživatelům se však nezamlouval fakt, jak klidně Balina reaguje na situaci. Napsal dokonce, že mu nejde o peníze, protože se poučil z vlastních chyb. Pokud člověk ztratí 2 miliony dolarů, zřejmě ho to pořádně rozzlobí. Na internetu se proto objevily konspirační teorie.

Balina si měl všechny své mince přemístit do jedné peněženky jen týden před údajnou krádeží, a hacker ho měl napadnout jen den před tím, než se ve Spojených státech amerických přiznávají daně za uplynulý rok. Část diváků si proto myslí, že Balina se chtěl jen efektivně vyhnout placení daní, ale druhá strana mince zase tvrdí, že Balina platí daně ve Spojeném království, kde už okno pro přiznávání dávno skončilo. Každopádně, 2 miliony dolarů určitě zamrzí.

Domů
Sdílet
Diskuse