Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. dubna 2018 18:44
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Muži podvádějí téměř dvakrát častěji než ženy. Dle nové studie je nevěrný každý pátý, nejčastěji s dobrou kamarádkou

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Ani ženy z průzkumu však nedopadly zrovna chvályhodně.

Jak často podvádějí lidé a jsou na tom hůře muži, či ženy? Zajímavá studie od University of Colorado Boulder tvrdí, že tím nevěrnějším pohlavím jsou rozhodně muži. Experti totiž v průzkumech zjistili, že 21 % mužů se někdy během jejich života rozhodlo podvést svou partnerku, zatímco nevěrných bylo jen 13 % žen.

Výzkumníci přitom hříchy lidí zjišťovali již od roku 2000 a zjistili, že i když se mnoho lidí vymlouvá na pokročilou dobu, kde jsou vztahy mnohem mělčí, za poslední roky lidé nezačali podvádět více a čísla se drží stále na stejné úrovni. O něco populárnějším se však stal mimomanželský sex.

Muži podvádějí téměř dvakrát častěji než ženy. Dle nové studie je nevěrný každý pátý, nejčastěji s dobrou kamarádkou
Zdroj: unsplash.com

A s kým tedy provinilci podvádějí? 53,5 % dotazovaných prozradilo, že svého partnera podvedlo s někým, koho dobře znají, například skvělého přítele. Třetina se přiznala k tomu, že měli sex s hříšníkem, jehož znali zběžně, např. sousedem, kolegou či známým. 21 % lidí zase mělo sex na jednu noc s mužem nebo ženou bez jakékoliv známosti.

12 % mužů by si navíc bylo ochotno zaplatit za sexuální zážitek, zatímco u žen by se k tomuto kroku odhodlalo jen jedno procento. Pohled na podvádění však není až tak striktní, jak by se mohlo zdát. Tři čtvrtiny ho považují za vždy nesprávné, ale 9 % respondentů prohlásilo, že záleží na situaci. Ostatní s podváděním svého partnera většinou nemají problémy. Studie se zúčastnilo 13 030 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse