Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2018 15:54
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Znovuzrozené BMW řady 8 klepe na dveře. Verze M850i dostane 530koňový osmiválec

TECH
Uložit Uložené

BMW se chystá v průběhu několika měsíců uvést na trh úplně nový model.

Není žádným tajemstvím, že BMW se chystá znovuzrodit řadu 8, tedy někdejší pýchu německé značky. Mnichované o tom informovali už relativně dávno, sériové podobě přitom předcházelo několik zajímavých konceptů, které jasně naznačily nejen směrování automobilky, ale i samotný návrh. V těchto dnech nám však BMW servíruje první oficiální informace o sériovém modelu a zároveň decentně zakamuflovaný exemplářem odkrývá finální podobu.

Momentálně už totiž probíhají ve Walesu poslední testy, protože nové BMW řady 8 Coupé se do prodeje dostane již v průběhu roku 2018. Číslice 8 v označení modelu podtrhuje výjimečné postavení v rámci modelové palety značky BMW. Stejně jako kdysi model Z8 a v současnosti model i8 zosobňuje emotivní a zároveň sportovní vůz. Designově budeme svědky přísných tvarů, které však budou zkombinovány s elegantní linií karoserie.

Znovuzrozené BMW řady 8 klepe na dveře. Verze M850i dostane 530koňový osmiválec
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Automobilka klade hlavní důraz na verzi M850i xDrive Coupé, tedy variantu, která bude zosobňovat dynamické vlastnosti sportovního vozu. Přispívat tomu bude zejména nová pohonná jednotka V8, která ztělesňuje sportovního ducha vozu – při stejné hmotnosti jako měl předchozí motor se výkon zvýšil o 50 kW/68 koní na 390 kW/530 koní. Maximum točivého momentu poskočilo o 100 Nm na 750 Nm. O řazení se stará výrazně propracovaná 8stupňová automatická převodovka s rozšířenými převodovými poměry a se zkrácenými časy řazení.

Samozřejmě, chybět nebudou elektronicky ovládané tlumiče, stabilizační systém DSC (Dynamic Stability Control), jakož i systém pohonu všech kol. Verze M850i nakonec dostane i systém aktivního potlačení náklonů karoserie či zadní sportovní diferenciál. Máme se tedy rozhodně na co těšit, nechme se překvapit, co všechno s sebou novinka přinese.

Domů
Sdílet
Diskuse