Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2018 17:22
Čas čtení 0:00
Denis O.

Značka Zana Bayne obléká celebrity jako Lil Uzi Vert, Lady Gaga nebo třeba Katy Perry do kožených postrojů

MÓDA
Uložit Uložené

Zana Bayne si získala svůj obdiv díky osobitému stylu a extravagantním doplňkům, o které začal být postupem času enormní zájem. Založila si „post-fetish“ firmu a od té doby si její výtvory oblékla taková jména, jako jsou třeba Beyoncé nebo Nicki Minaj.

Jak vůbec pochopit význam slovního spojení „post-fetish“? „Dekontextualizovat tradiční fetiš výstroj do estetických doplňků, které mají být začleněny do každodenního nošení,“ takto vysvětluje tento pojem sám Todd Pendu, kreativní ředitel značky Zana Bayne.

V rozhovoru pro web Fashionista Zana mluvila o tom, jak začínala. Když ještě neměla firmu, pracovala v obchodě v San Francisku, kde si začala vyrábět první postroje. V té době měla dnes již neexistující blog Garbage Dress, kam přidávala své outfity a zážitky z nočního života. Po stěhování do New Yorku využila toho, že byl o postroje velký zájem, jelikož neměla moc peněz. Za rok a půl od toho momentu podle jejích vlastních slov jméno Zana Bayne „vybuchlo“.

Prodej postrojů začal na Etsy, což je prodejní stránka na principu podobná eBayi, lišící se v tom, že Etsy je primárně web zaměřený na prodej oblečení a doplňků. Dalším krokem bylo založení firmy, e-shopu, také první lookbook. Přelomový byl rok 2012, kdy to Zana začala brát jako opravdový byznys. Ten rok se k ní připojil již zmíněný Todd Pendu.

Mezi nejznámější značky, se kterými Zana Bayne spolupracovala, patří rozhodně japonské Comme des Garçons a americký gigant Marc Jacobs. Kolekce s Comme des Garçons byly dvě, zajímavá je hlavně ta, která vznikla pro BLACK MARKET (Comme des Garçons concept store v Tokiu). Na samotných postrojích jsou citáty od japonské módní návrhářky a zakladatelky Comme des Garçons, Rei Kawakubové. Ta výrobky od značky hrdě nosí již od roku 2013.

Nyní se dostáváme k celebritám, které jste ve výtvorech Zany Bayne mohli vidět. Krom zmíněných zpěvaček si unikátní kožený kousek nechala udělat třeba Cardi B. Využila ho pro účely focení coveru k jejímu singlu Be Careful

Ani její manžel Offset nezaváhal a nechal si vyrobit speciální pásek s kapsičkami. 

Mezi časté zákazníky patří i další raper Lil Uzi Vert.

LIL UZI VERT in #ZanaBayne leather #liluzivert

Příspěvek sdílený ZANA BAYNE (@zanabayne),

Na jedné fotce z rozsáhlého článku od magazínu Wonderland měl britský herec Robert Pattinson kožené kšandy. Kdo herce zná jen z jeho role ve filmové sérii Stmívání, bude překvapen z jeho outfitů! 

Pokud jste zaregistrovali německý magazín 032c, na obálce z léta 2017 se objevila Bella Hadid s mohutným koženým pásem.

Čtyřikrát se stalo, že si postroj pro sebe nebo pro své tanečnice vyžádala zpěvačka Beyoncé, a to na prestižních událostech jako např. BET Awards nebo Super Bowl.

 

Madonna si nechala na svou Rebel Heart Tour v roce 2015 vyrobit černé kožené pásky, což však nebyl jediný moment, kdy kůži od Zany oblékla.

Zmíněna musí být i raperka Nicki Minaj. Má velice výstřední a odvážný styl, takže není divu, že i ona oblékla kožený postroj, konkrétně při NBA Awards v roce 2017.

Značka Zana Bayne obléká celebrity jako Lil Uzi Vert, Lady Gaga nebo třeba Katy Perry do kožených postrojů
Zdroj: Michael Loccisano/Getty Images for TNT

Šatník zpěvačky Katy Perry je neuvěřitelně pestrý, stejně jako její image. Minulý rok Zana pro Katy udělala hned několik kousků, mezi ně patří i ojedinělá andělská křídla

Jako poslední musím zmínit milovanou i nenáviděnou Taylor Swift. Ta si do svého videoklipu Look What You Made Me Do vybrala jeden z masivních chokerů.

TAYLOR SWIFT wears the #ZanaBayne CHOKER COLLAR #taylorswift #lookwhatyoumademedo

Příspěvek sdílený ZANA BAYNE (@zanabayne),

Zdaleka jsem nezmínil celý sortiment nabízený značkou Zana Bayne. Kromě pásků a postrojů vyrábí i podprsenky z kůže, kabelky, čepice, korzety a další doplňky. Dali byste si něco ze zmíněných věcí na sebe a za jak dlouho uvidíme věci od Zany Bayne na tuzemských influencerech? Dejte nám vědět do komentářů!

Domů
Sdílet
Diskuse