Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2018 11:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Manželé zažalovali vlastního 30letého syna, který se od nich nechtěl odstěhovat. Soudce ho přinutil přijmout zodpovědnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Michael přišel o jakýkoliv zájem o své rodiče.

I milujícím rodičům občas dojde trpělivost. Mark a Christina Rotondovi vychovali svého syna Michaela tak, aby se o sebe uměl postarat, jenže jejich plány postupem let ztroskotaly. Michael neměl zájem najít si práci a raději trávil své dny zavřený doma, což dokázali dlouho tolerovat, ale pohár trpělivosti jednoho dne přetekl. Na začátku února napsali svému synovi dopis.

Dali mu v něm jasné ultimátum, které znělo tak, že pokud se do 14 dní neodstěhuje, budou muset podniknout ráznější kroky. Navzdory rozhodnutí rodičů Michael rodinný dům odmítal opustit, a proto mu máma s otcem nabídli 1100 dolarů (~24 000 Kč), aby měl peníze na osamostatnění.

Plánovali mu pomoct se stěhováním, připravili mu krátký návod, jak se postavit na vlastní nohy. Chtěli, aby prodal pár věcí, které mohly mít vyšší hodnotu, a následně si zorganizoval předměty, které by se mu hodily v novém příbytku. Navzdory přátelskému přístupu Michael odmítal jakoukoli spolupráci.


Rodiče proto svého syna postavili soud. Potřebovali soudní rozhodnutí, aby ho mohli vystěhovat. Soudce s nimi souhlasil a v rozsudku poslal Michaela z rodičovského domu pryč. Návrh soudu byl podán 7. května, přičemž po vyslechnutí rozhodnutí byl syn mimořádně rozzlobený.

Byl znechucený z chování svých rodičů, kteří mu prý přestali zajišťovat stravu a zrušili i připojení v domě ve snaze se ho zbavit. Michael je dokonce otcem, jenže v minulosti mu dítě nebylo svěřeno do jeho péče, s čímž by mohl souviset fakt, že posledních osm let bydlel v domě rodičů.

Domů
Sdílet
Diskuse