Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2018 14:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Všech 12 chlapců a trenér, kteří byli uvěznění v thajské jeskyni, jsou venku!

ZAJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložit Uložené

Záchranné akce dospěla po třech dnech k úspěšnému závěru.

Záchrana 12 chlapců uvězněných se svým fotbalovým trenérem v thajské jeskyni dopadla úspěšně. Poslední tři dny celý svět držel palce elitním potápěčům, aby zvládli náročný úkol, který před nimi stál. V zatopené thajské jeskyni nebyly ideální podmínky pro potápění, ale záchranný tým o víkendu rozhodl, že fotbalisty nemůže nechat v temné jeskyni až do konce monzunového období.


Akce byla nakonec rozdělena na tři části, protože v neděli vyšla první čtveřice, včera evakuace chlapců pokračovala a dnes potápěči úspěšně vytáhli i posledního, dvanáctého chlapce. Všechny svěřence připravoval na dlouhou cestu přes jeskyni 25letý trenér, který pochopitelně zůstal uvnitř jako poslední a chlapci dostali přednost. Nakonec přišlo potvrzení, že je i trenér úspěšně venku.

Na internetu se objevily informace o tom, že chlapcům záchranáři podávali sedativa, což se neukázalo jako pravdivá zpráva. Chlapci dostali jen léky proti úzkosti, přičemž podobné užívali i potápěči, aby předešli případné panice v úzkých chodbách, což by mohlo skončit tragicky. Chlapci byli po jednom vytahování ze vstupu do jeskyně a následně převezeni do nedaleké nemocnice, kde zůstávají odděleni od pacientů, protože záchranáři měli obavy z případné infekce. Momentálně se čeká už jen na čtyři potápěče, kteří se o chlapce starali po jejich objevení.

Doporučeno
„Ten slon si odpočine, až zemře.“ Mluvili jsme se ženou, která v Thajsku zachraňuje slony před krutostmi turismu „Ten slon si odpočine, až zemře.“ Mluvili jsme se ženou, která v Thajsku zachraňuje slony před krutostmi turismu 8. dubna 2023 9:00


Domů
Sdílet
Diskuse