Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2018 16:47
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Instagram vysvětlil, jak určuje pořadí diváků Stories. Na předních příčkách nemusí být jen tvoji stalkeři

TECH
Uložit Uložené

Produktový manažer pro Instagram Home se konečně vyjádřil, jak vlastně funguje algoritmus pořadí diváků pod příběhem.

Přesně před dvěma lety se Instagram rozhodl inspirovat konkurenčním Snapchatem a přidal tak funkci Stories, která se mimořádně osvědčila a mnoho uživatelů ji začalo plně využívat. Instagram Stories je vynikající prostředek k vzájemné interakci mezi uživateli, ale pro mnohé i nástroj, jak lidi snadno a beztrestně špehovat.

To však vyvolává otázky, kdo vlastně naše profily sleduje nejčastěji. Jsou to ty profily, které se nacházejí na horních příčkách mezi diváky?

Jak jistě víš, po přidání fotky či videa do příběhu můžeš po celých 24 hodin sledovat, kdo všechno se na tvůj příspěvek podíval. Mezi diváky neexistuje žádné chronologické pořadí, ale možná sis všiml, že některé profily se opakovaně dostávají na první místa v seznamu téměř pod každým příspěvkem. Pokud tě zajímá, proč tomu tak je, máme pro tebe dobrou zprávu. Instagram to totiž konečně prozradil.

Dosud nikdo netušil, jak vlastně funguje algoritmus, na jehož základě se vytváří jednotlivé pořadí diváků příběhu. Avšak ve videu od portálu The Verge se produktový manažer pro Instagram Home Julian Gutman vyjádřil, že na prvních příčkách v seznamu diváků se ve většině případů nenacházejí jen tví stalkeři, ale zejména uživatelé, jejichž profily ty sám často navštěvuješ, píšeš si s nimi přes Direct Messages, lajkuješ a komentuješ jim příspěvky či odpovídáš na jejich příběhy.

Jde vlastně o uživatele, se kterými v rámci aplikace nejhojněji interaguješ. Značnou roli v tom hraje také aktivita na domovské platformě Facebook, se kterou má mnoho lidí svůj instagramový profil propojeno. Mnozí tomu však nevěří a na Redditu sdílejí různé situace a experimenty, ve kterých se utvrzují o opaku, ale stále jde jen o nepotvrzené dohady.

Domů
Sdílet
Diskuse