Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2018 13:00
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Reselleři si mohou přivydělat až 176 tisíc za jeden pár tenisek. Které z nich mají momentálně nejvyšší hodnotu?

MÓDA
Uložit Uložené

Přinášíme ti seznam 10 nejdražších tenisek z resellu za druhý čtvrtrok 2018.

Byznys s obuví byl v rámci módy odjakživa jeden z nejvýnosnějších. Tento fakt si uvědomují i mnozí mladí reselleři u nás, ale ještě více ti zahraniční. Tenisková horečka nejenže postihla celý svět, ale i ekonomiku. Stále více rozvíjející se resellerská komunita si ve Spojených státech ročně přivydělává miliony dolarů prodejem vzácných a drahých kousků za ještě vyšší cenu. Nejvíce se prodávají cenné a limitované tenisky, které v obchodech běžně rozhodně neseženete.

Už v prvním čtvrtletí jsme ti přinesli seznam 10 nejvzácnějších tenisek, které pravidelně sestavuje portál Highsnobiety ve spolupráci s resellerskou platformou StockX a s jejich shromážděnými údaji založenými na prodejní aktivitě. Tabulka po pár měsících prošla patrnými změnami a momentálně ceny dosáhly rekordního maxima v rámci roku 2018. O ilustrace se již tradičně postaral britský grafický designér Dan Freebairn.

Reselleři si mohou přivydělat až 176 tisíc za jeden pár tenisek. Které z nich mají momentálně nejvyšší hodnotu?
Zdroj: Dan Freebairn

Nejhodnotnější za poslední tři měsíce se stala populární kolaborace NMD HU mezi značkou adidas a zpěvákem Pharellem Williamsem. Konkrétně jde o unikátní model China Pack verze Gold, o kterém se říkalo, že počet vyrobených kusů je limitován na 300 párů a zpřístupněn měl být jen rodině a známým obou stran. První místo si tenisky obhájily s cenovkou neuvěřitelných 7817 amerických dolarů (cca 176 000 korun).

Hned na druhé příčce se umístila úplně stejná spolupráce, ale tentokrát jde o model NERD Homecoming s hodnotou 2079 dolarů (cca 47 000 korun). Třetí bronzové místo patří kooperací italského módního domu Versace s americkým raperem 2 Chainzem. Milánský gigant a Tity Boi dokázali dokonce obhájit hned čtyři příčky v tabulce (stejně tak čtvrté, šesté a sedmé místo).

V seznamu nejcennějších tenisek, které nejvíce zasáhly resellerský trh a přinesly nejvyšší zisk také najdeš i bílé a červeno-černé Balenciaga Triple S či adidas x SNS Consortium 4D. Co by to však bylo za tabulku drahých tenisek, kdyby se tam neobjevila i nějaká virgilovka. Tentokrát ale až na posledním místě, konkrétně pár Off-White x Converse Chuck Taylor All-Star.

Top 10 tenisek podle podílu na trhu z druhého čtvrtroku 2018

Reselleři si mohou přivydělat až 176 tisíc za jeden pár tenisek. Které z nich mají momentálně nejvyšší hodnotu?
Zdroj: Dan Freebairn

Domů
Sdílet
Diskuse