Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2018 14:24
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zubožená tygřice zkolabovala v ruském cirkusu. Chovatel ji ihned odtáhl pryč za ocas

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Depresivní situace se odehrála v Magnitogorsku.

Diváci v magnitogorském cirkusu se před pár dny stali svědky nepříjemné situace. Pár metrů od nich zkolabovala tygřice Zena, která vystupovala s dalšími šesti zvířecími kolegy.

Tygřici se z neznámých důvodu zničehonic podlomily nohy, a kdyby nebylo jejího chovatele, zřejmě by spadla mezi oplocení a publikum. Divákům se tajil dech, protože bylo dost možné, že na sebe tygři zaútočí.

Zvířata ve skutečnosti instinktivně útočí na slabší jedince, takže kdyby nebylo chovatele Artura Bagdasarova, zřejmě by se přímo v cirkusu odehrál krvavý souboj. Ani chovatel však nezakročil ideálně, protože ho nenapadlo nic jiného než tygřici chytnout za ocas a odtáhnout ji pryč z pódia.

Za pár sekund se ji už snažili dostat na nohy, polévali ji vodou, načež se probudila. Zástupci cirkusu incident zahráli do autu a diváky ujistili, že za tygřicí okamžitě vyjel veterinář z Moskvy, který provede testy vnitřních orgánů.

Spekuluje se, že tygřici mohly přemoct hormony nebo vysoký krevní tlak, ale na internetu se polemizuje spíš o zanedbávání zvířat a nevhodném chování k nim.

Domů
Sdílet
Diskuse