Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2018 13:51
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nové G63 neuniklo pozornosti Brabusu. Výsledek vyráží dech výkonem i šířkou

TECH
Uložit Uložené

Nejnovější úprava z dílny německého Brabusu.

Bylo jen otázkou času, kdy si dobře známé tuningové studio vezme do parády nové G a světu ukáže jeho ještě brutálnější podobu. Stalo se tak při příležitosti autosalonu v Paříži, kde kromě jiných dechberoucích záležitostí Brabus představil upravený Mercedes-AMG G63. Abychom však byli přesní, model 700 Widestar si svou premiéru odbyl už na prestižní Yacht Show v Monaku.

Gró úprav pochopitelně zastřešuje vyladěný čtyřlitrový osmiválec, kterému záda kryjí dvě turbodmychadla. Ta prošla rozsáhlou modifikací, jinak tomu však není ani v případě vstřikování, sání či výfukového potrubí. Přes 2,5tunový kolos tak v rámci verze 700 Widestar (B40-700) disponuje výkonem až 515 kW/700 koní a točivým momentem 950 Nm. Maximální rychlost je sice omezena „jen“ na 240 km/h, akcelerace na stovku za 4,3 sekundy však bude určitě vyrážet dech.

Nové G63 neuniklo pozornosti Brabusu. Výsledek vyráží dech výkonem i šířkou
Zdroj: www.brabus.com

Vskutku pozoruhodný údaj s sebou přináší exteriérový bodykit. Díky použití větších, 23" disků, a tedy i širšího rozchodu a blatníků, narostla celková délka vozu o dalších 10 centimetrů. Připomeňme, že nové G je již ve standardní verzi o citelných 112 milimetrů širší (1 931 mm) než předchůdce, v tomto případě tak bude šířka vozidla nepochybně majitelům při parkování způsobovat slušné vrásky.

Jak je zvykem, jak exteriér, tak interiér zdobí několik dodatečných nástavců či plaket. Zmíněná 23" kola jsou obuta do pneumatik o rozměrech 305/35 R23, na střeše si místo našly přídavné 12diodové LED panely. Těšit se následně můžeme na ještě pronikavější zvukový doprovod, zákazníci si přitom budou moci vybrat i poměrně oblíbené logo s dvojitým B, které nahrazuje hvězdu v znaku.

Cenové relace zatím zveřejněny nebyly, předpokládejme, že budou velmi podobné, jako tomu bylo u předchůdce. Připravte si tedy přibližně 300 tisíc eur (7,75 milionu korun).

Domů
Sdílet
Diskuse