Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2018 13:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk prohlásil, že Apple výrobky již ztratily svůj lesk. V minulosti lidi dělaly šťastnými, dnes to tak není

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Vizionář v rozhovoru Apple trochu zkritizoval.

Miliardář Elon Musk měl důvod se v posledních týdnech po zveřejnění finanční zprávy z uplynulého třetího kvartálu radovat. Společnost Tesla se po měsících trápení a výrobních komplikacích dostala do zisku, což se Elon rozhodl oslavit rozhovorem pro portál Recode.

Kdybys měl zájem poslechnout si hodinové interview, klidně tak udělej na tomto odkazu. Světová média však zaujalo pár konkrétních vyjádření, která Musk poskytl.

Nejdříve odpověděl na otázky o svém používání Twitteru, kde prý nemá žádný filtr a sdílí vše, co se mu zdá zajímavé.

Od sociálních sítí přešel ke svému pracovnímu týdnu, protože před napravením výrobních problémů s nejdostupnějším Modelem 3 trávil Elon v práci týdně přibližně 120 hodin. Postupně dobu ořezával a momentálně týdně odpracoval 80 až 90 hodin, což už on osobně vnímá jako velký úspěch.

Elon Musk prohlásil, že Apple výrobky již ztratily svůj lesk. V minulosti lidi dělaly šťastnými, dnes to tak není
Zdroj: TASR/AP

Elon nešetřil upřímnými vyjádřeními a dotkl se i momentální situace společnosti Apple. V minulosti kalifornskou značku označil za pohřebiště Tesly, protože tam často končili bývalí pracovníci této automobilky, ale tentokrát Applu vyčítal současný stav výrobků. Podotkl, že stále používá iPhone a většinu zařízení s nakousnutým jablkem, avšak Apple prý v minulosti vyráběl zařízení, která lidi přiváděla do úžasu.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Na Apple navázal poté, co řekl, že Tesla se snaží svým zákazníkům přinášet výrobky, které je udělají šťastnými. Dnes už podle něj podobných výrobků na trhu není mnoho. Kdysi Apple lidi pomocí svých zařízení dělal šťastnými, ale nyní jakoby výrobky ztratily lesk.

Elon možná není daleko od pravdy, protože i portál Business Insider uvedl, že při vydání nových iPhonů XS a XS Max již byly fronty před Apple obchody výrazně kratší než v minulosti, ba co víc, při pozdějším vydání iPhonu XR zástupy prakticky neexistovaly. Že by Elon trefil hřebík na hlavičku a kalifornská společnost pomalu přecházela do šedého průměru? 

Domů
Sdílet
Diskuse