Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2018 12:21
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Apple má problémy. Nových iPhonů se prodává tak málo, že společnost omezila výrobu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Společnosti se nedaří tak, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Technologický gigant Apple před krátkou dobou uvedl na trh tři nové modely svých telefonů. Bohužel se věci nedějí tak, jak si společnost představovala. Nové iPhony se totiž neprodávají tak masivně.

Neporazitelný iPhone X

Ačkoliv se s modelem iPhone X strhla neuvěřitelná mánie a lavina nakupování a pomohl tak ke zvýšení zisku společnosti o 11 % v prvním čtvrtletí tohoto roku, jeho nadcházející modely již to stejné nepotkalo.

Apple má problémy. Nových iPhonů se prodává tak málo, že společnost omezila výrobu
Zdroj: Pexels.com

Z tohoto důvodu se společnost rozhodla k velmi razantnímu kroku. Omezila výrobu zmíněných nových modelů iPhonu. U iPhone XR dokonce až o třetinu. Tuto informaci společnost rozeslala mezi své dodavatele, od kterých společnost bere součástky na telefony.

Pád akcií

Tento krok ale zapříčinil znatelný pokles akcií společnosti. Moc tomu ani nepřidalo nedávné prohlášení, ve kterém stojí, že Apple již nadále nebude zveřejňovat počet prodaných kusů svých zařízení.

Tuto  novinku světu oznámil finanční ředitel Luca Maestri se slovy, že počet prodaných kusů při současném rozsáhlém portfoliu zařazení není velmi důležitým ukazatelem finanční síly společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse