Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2018 16:57
Čas čtení 0:00
Sona O.

Ocenění od PETA získali Michael Kors i Dr. Martens. Díky jejich výrobkům je módní svět humánnější

MÓDA
Uložit Uložené

Kolekce veganské obuvi vysloužila Dr. Martens pozornost od organizace PETA. Hůře na tom je Forever21, které se nechce vzdát starých praktik.

PETA, organizace za etické zacházení se zvířaty, každoročně uděluje ocenění módním značkám, které při výrobě svého oblečení dbají na práva zvířat. Obrovský tlak vyvíjený na módní průmysl, aby se stal nejen ekologičtějším, ale i humánnějším, ho nutí ke změnám v procesu výroby i prodeje.

Mnozí módní návrháři i obchodní řetězce se snaží stále více myslet na dobro planety i zvířat a jejich snaha o zlepšení průmyslu nezůstala nepovšimnuta.

Tento rok se PETA rozhodla ocenit luxusní značky za to, že přestaly nebo alespoň omezily používání skutečné kožešiny. Mezi oceněnými se ocitly Coach, Burberry či Michael Kors

Za nejprogresivnější online platformu prohlásili portál ASOS, ten na své stránce zakázal distribuci oblečení a doplňků vyrobených z hedvábí i peří.

Organizátoři fashion weeku v Helsinkách se zase rozhodli, že už nebudou podporovat kožené výrobky a na jejich show je návštěvníci příští rok neuvidí. Díky tomu si vysloužili titul nejprogresivnější módní přehlídky.

Ocenění od PETA získali Michael Kors i Dr. Martens. Díky jejich výrobkům je módní svět humánnější
Zdroj: Wikimedia CHRISTOPHER MACSURAK

PETA ocenila i veganskou kolekci bot od značky Dr. Martens

Problémy má však značka Forever21, která odmítá omezit používání vlny. Kvůli tomu se organizace rozhodla pro protest před obchodním domem na Oxford Street v Londýně a shromáždění probíhalo pod heslem „Never21“.

Domů
Sdílet
Diskuse