Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 20:16
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Češi v předvánočních nákupech lámou rekordy. Za jediný den v e-shopech utratili miliardu korun

ZAJÍMAVOSTI VÁNOCE
Uložit Uložené

Češi letos nakupují na internetu jako diví, což dokládají i číselné údaje. Navíc je možné, že nedávný rekord se povede do Vánoc ještě překonat.

Zdá se, že řada domácností bude mít letos pod stromečkem poměrně bohatou nadílku.  Jak totiž nedávno oznámila Asociace pro elektronickou komerci (APEK), začátkem týdne Češi při nákupech na e-shopech za jediný den utratili přes 1 miliardu korun, což je nový rekord.

Zároveň se očekává, že podobné obraty za jeden den budou e-shopy do Vánoc hlásit ještě několikrát. Není ani vyloučeno, že pondělní rekord se ještě povede překonat. A jak uvádí výkonný ředitel APEK Jan Vetyška, celkově v probíhajícím týdnu budou dle odhadů obraty atakovat hranici až 5 miliard korun.

Češi v předvánočních nákupech lámou rekordy. Za jediný den v e-shopech utratili miliardu korun
Zdroj: www.maxpixel.net

Z údajů společnosti vyplývá, že nakupování po internetu je pro Čechy čím dám oblíbenější variantou před návštěvou kamenných obchodů. Ukázalo se, že až 86 % uživatelů si nakoupilo alespoň některé dárky právě na e-shopech, přičemž 44 % uživatelů dává přednost osobnímu odběru. To je změna oproti minulosti, kdy bylo více v oblibě doručování balíků až ke dveřím.

„Nakupujícím vyhovuje, že nejsou nucení řešit konkrétní čas převzetí zboží od dopravce a mohou si jej vyzvednout dle svých potřeb,“ vysvětlil dále Vetyška, který zároveň upozorňuje, že s blížícími se Vánoci dochází k zahlcení výdejních a doručovacích kanálů, proto by lidé s nákupem neměli otálet.

A jak jste na tom s nakupováním vánočních dárků vy? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Anketa:
Nakupujete raději v e-shopech, anebo kamenných prodejnách?
E-shopy
Kamenné prodejny
E-shopy
68 %
Kamenné prodejny
32 %
Domů
Sdílet
Diskuse