Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2018 17:34
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kazma, Ektor či herní streameři pomohli vybrat skoro 500 000 korun pro mladé z dětských domovů

TECH ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Hráčská komunita vybrala za jediný den 476 tisíc korun. Peníze poputují na pomoc mladým lidem, kteří opouštějí dětské domovy.

Je skvělé sledovat, když se hráčská komunita dokáže semknout a spojí síly pro dobrou věc. To se před nedávnem povedlo i u nás, kdy pod hlavičkou neziskové charitativní organizace Dejme dětem šanci proběhl čtyřiadvacetihodinový herní stream, jehož cílem bylo vybrat peněžní prostředky na pomoc mladým lidem, kteří po dovršení plnoletosti opouštějí dětské domovy a zapojují se do společnosti.

Lví podíl na průběhu celé akce mělo také tuzemské zastoupení PlayStationu, kterému se podařilo ke streamu přilákat celkem 1 028 fanoušků. Kromě těch se však zapojila i řada domácích slavných osobností, jako například internetový bavič Kazma, raper Ektor, televizní moderátor Mikuláš Tuček, herní streameři Agraelus či Arcade Bulls nebo youtuber Vláďa Videos. 

Ti se společně zasloužili na tom, že se na charitativní účely nakonec povedlo vybrat senzační částku 476 425 korun. Jak navíc stojí v tiskové zprávě, společnost PlayStation do projektu věnovala ceny za více než sto tisíc korun, přičemž tu nejzajímavější odměnu – exkluzivní PlayStation 4 Pro 500M Limited Edition – si odnesl dárce, který přispěl částkou 60 tisíc korun.

Ta výše celkové vybrané částky je úžasná. Díky ní můžeme snadněji realizovat naše aktivity určené mladým lidem, kteří si naši podporu opravdu zaslouží,“ oceňuje přínos Michaela Chovancová, ředitelka a zakladatelka organizace Dejme dětem šanci, s tím, že prostředky budou využity na pokrytí výdajů studentů zařazených do stipendijního programu, z něhož je hrazeno například školné, cestovné, školní pomůcky, ubytování na kolejích či nájemné ve startovacích bytech. 

Kazma, Ektor či herní streameři pomohli vybrat skoro 500 000 korun pro děti z dětských domovů
Kazma, Ektor či herní streameři pomohli vybrat skoro 500 000 korun pro děti z dětských domovů Zdroj: DEJME DĚTEM ŠANCI
Domů
Sdílet
Diskuse