Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2019 16:28
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Kradené obrazy psychopatického malíře ožívají a zabíjejí. Režisér Nightcrawlera dostal Jakea Gyllenhaala do pekla

Kradené obrazy psychopatického malíře ožívají a zabíjejí. Režisér Nightcrawlera dostal Jakea Gyllenhaala do pekla
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix odhaluje svůj další očekávaný film. Tentokrát jím bude horor s hvězdným obsazením.

První trailer pro Velvet Buzzsaw je pro mě milým překvapením. Od Tonyho Gilroye (Nightcrawler) jsem totiž čekal nějaké drama, případně pěkně nepříjemný thriller. A ono se toho i dočkáme, akorát v hororovém kabátku. První ukázka od Netflixu níže sice začíná pomalu, ale rychle se změní na tu nejhorší noční můru.

Děj se odehrává na současné umělecké scéně v Los Angeles. Jake Gyllenhaal zde hraje jakéhosi odborníka na obrazové malby či kritika, který se ocitne uprostřed šíleného rozuzlení nádherných obrazů. Ty jednoho dne přinese mladá žena do ateliéru jako její vlastní, přičemž je jen odcizila svému nebohému sousedovi.

Jak můžete vidět výše, v těchto obrazech dřímá velké zlo... nebo jen mají naše postavy velmi silné halucinace. Bude zajímavé odhalit skutečnou podstatu tohoto snímku. Horor v podání Gilroye a Gyllenhaala bychom si opravdu dali, máme však pocit, že půjde o thriller plný halucinací.

Gilroy se do Velvet Buzzsaw pro Netflix pustil hned po dokončení Roman J. Israel, Esq. Jeho druhý režijní počin byl zklamáním, a proto doufáme, že návrat k temnějším tónům udělá režisérovi dobře a znovu nás přitlačí k sedačkám.

Kromě Gyllenhaala si z Nightcrawlera zavolal na pomoc i Rene Russo. Uvidíme i herce jako Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, John Malkovich, Daveed Diggs, Billy Magnussen či Natalia Dyer.

Snímek má premiéru na festivalu Sundance (24. ledna–3. února), přičemž se dostane i do vybraných kin v USA. Na Netflix bude zpřístupněn 1. února. Dan Gilroy si kromě režie napsal i scénář.

Ukradnuté obrazy psychopatického maliara ožívajú a zabíjajú ľudí. Režisér Nightcrawlera dostal Jakea Gyllenhaala do pekla
Ukradnuté obrazy psychopatického maliara ožívajú a zabíjajú ľudí. Režisér Nightcrawlera dostal Jakea Gyllenhaala do pekla Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse