Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2019 23:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Australanku na záchodě kousla 1,5metrová krajta. Schovávala se v míse před extrémními teplotami

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Had zůstal vystrašený, a tak zaútočil.

Už před pár dny jsme tě informovali o tom, že v Austrálii padají teplotní rekordy. Vzdálený kontinent zažíval teploty atakující hranici 50 stupňů Celsia, na což doplatila Helen Richards během návštěvy svých rodinných příslušníků.

I zvířata se totiž při vysokých teplotách potřebují zchladit, a tak se v jednom ze záchodů v rodinném domě schovávala přibližně 1,5metrová krajta.

Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami
Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami Zdroj: Yasmine Zeleny/BBC

Naštěstí nešlo o jedovatého hada, ale jen o druh Morealia spilota, který lidem svým kousnutím nedokáže nijak vážněji ublížit. Žena však zažila nejhorší šok svého života, když v přítmí seděla na toaletě a náhle pocítila prudký pohyb v míse. Vyskočila a při pohledu do toalety zahlédla nebezpečně vypadající krajtu.

Na místo byla okamžitě přivolána odbornice na odchytávání zvířat Jasmine Zeleny a hada vytáhla ven. Pokousanou ženu ošetřila antiseptickým sprejem, protože se jí na zadní části těla vytvořila 1,5centimetrová ranka, kterou tam zanechaly zuby vystrašené krajty.

Had by jen tak bezdůvodně neútočil, avšak Helen mu po usednutí na toaletu zatarasila únikovou trasu, což ho zřejmě vystrašilo, a tak se začal bránit. Vše nakonec dobře dopadlo, ale když se příště vydáš do Austrálie, dávej si dobrý pozor při obouvání či návštěvě toalet, ať neskončíš s pokousaným zadkem i ty.

Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami
Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami Zdroj: Yasmine Zeleny/BBC
Domů
Sdílet
Diskuse