Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2019 11:07
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Praha odhaluje bydlení snů za 24 milionů korun. Apartmán se ukrývá v budově z počátku 20. století

Praha odhaluje bydlení snů za 24 milionů korun. Apartmán se ukrývá v budově z počátku 20. století
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.svoboda-williams.com/prodej/byty/detail/30984-nove-mesto" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">svoboda-williams.com</a>
KULTURA
Uložit Uložené

Byt inspirovaný posledními trendy interiérového designu západních metropolí, je umístěn ve 3. podlaží právě zrekonstruovaného secesního domu.

Bydlení v klidné ulici jen pár kroků od Slovanského ostrova a nedaleko oblíbené Náplavky si můžete užívat v nově zrekonstruovaném bytě, precizně vyladěném do posledního detailu.  

Téměř padesátimetrový obývací pokoj s jídelnou a otevřenou kuchyní je orientovaný na západ do ulice. Pohled z oken dvou východních ložnic směřuje do větví vzrostlého stromu v klidném vnitrobloku. Součástí interiéru je dále vstupní hala, šatna, toaleta pro hosty, koupelna k oběma ložnicím (první se solitérní vanou, velkým sprchovým koutem a WC, druhá se sprchovým koutem a samostatnou toaletou) a technická místnost.

Více podobných nemovitostí najdeš na stránce realitní kanceláře Svoboda & Williams.

Onyxová stěna ve vstupní hale zapůsobí hned na první dojem, který se ještě umocní ve večerních hodinách, kdy podsvícení plochy navodí působivou atmosféru. V interiéru byl dále použit italský mramor se speciální impregnací proti nečistotám, a to nejen na dlažbu a obklady, ale i pracovní desku kuchyňské linky. Ke kvalitnímu vybavení patří dubové parkety v chevronovém vzoru, precizní repliky původních dveří a oken, kuchyňské spotřebiče Miele (indukční varná deska, trouba, digestoř, lednice, mrazák a vinotéka), či designové koupelny. Vytápění zajišťuje plynový kotel Vaillant.

Dům získal po rekonstrukci zpět svou původní noblesu, kterou mu v roce 1905 vtiskl architekt Antonín Souček. Díky současnému investorovi se zkušenostmi z mnoha evropských i světových metropolí se navíc prostor obohatil o svěží esprit.

Dům stojí v těsné blízkosti mnoha významných budov a památek, v lokalitě spojené s osobností Václava Havla. V blízkosti se nachází například Tančící dům, Mánes nebo Pravoslavný chrám sv. Cyrila a Metoděje, kde se ukrývali a položili život parašutisté po atentátu na R. Heydricha. Dnes je okolí plné útulných kaváren, restaurací a obchůdků. Kousek od domu je Karlovo náměstí s parkovou úpravou nebo Slovanský ostrov s Palácem Žofín, pěšky lze dojít i k Národnímu divadlu. V rychlém pěším dosahu jsou stanice metra, tramvají i autobusů.

Celková plocha: 129 m²

Adresa: Nové Město – Praha 2

Cena: 24 000 000 Kč / 930 593 € (kontakt)

V případě, že víš i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, které jsou hodné pozornosti širšího publika, tak neváhej a pošli nám svůj tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu. Děkujeme!

Domů
Sdílet
Diskuse