Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2019 15:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejbohatšího muže světa vydírají kvůli nahým fotkám, které si posílali s milenkou. Jeff Bezos vyšel s pravdou ven

TECH
Uložit Uložené

Jeff Bezos zveřejnil obvinění na svém blogu.

Majitel Amazonu Jeff Bezos neohroženě kraluje v žebříčku nejbohatších lidí světa. Miliardář se v uplynulých týdnech stal středem pozornosti, když společně s manželkou MacKenzie oznámili, že se budou rozvádět.

Na internetu se hned spustila polemika o tom, kolik peněz ze společného majetku MacKenzie získá, zda se pár dohodne mimosoudně nebo zda vůbec měli podepsanou předmanželskou dohodu. Spekulovalo se o tom, že i kdyby MacKenzie získala jen polovinu majetku, vyšplhala by se velmi vysoko i v žebříčku nejbohatších lidí na celé planetě.


Oznámení o rozvodu však měl zneužít americký bulvár National Enquirer prostřednictvím své mateřské společnosti American Media Inc. (AMI). Když Bezos prohlásil, že se rozvádí, National Enquirer zanedlouho publikoval článek o tom, jak miliardář udržoval mimomanželský vztah s americkou moderátorkou Lauren Sanchez.

V jedenáctistránkovém článku byly zveřejněny i soukromé zprávy mezi Bezosem a jeho milenkou, ke kterým měli mít přístup jen oni dva, a tak se majitel Amazonu pustil do vyšetřování.

Vyšetřování zřejmě vystrašilo společnost American Media Inc., a proto se její zástupci rozhodli Bezosovi vyhrožovat a vydírat ho. Měli prý k dispozici množství nahých fotek, které si mezi sebou on s milenkou posílali, a vyhrožovali mu, že je zveřejní, pokud nepřestane pátrat po původu úniku soukromých zpráv.

Ba co víc, na oplátku za nezveřejnění fotek vyžadovali, aby Bezos veřejně prohlásil, že články bulváru National Enquirer o něm nemají žádné politické pozadí ani politickou motivaci, což však podle Bezose není pravda.

Miliardář je vlastníkem amerického periodika Washington Post, které pozorně sleduje, co se děje v tamní vládě v čele s Donaldem Trumpem, a to se údajně Bílému domu nelíbí. Trump je přítelem majitele zmíněného bulváru Davida Peckera, přičemž ten prezidentovi v minulosti pomáhal i s vyplacením peněz za mlčení pro modelku Playboye, se kterou měl Trump udržovat mimomanželský vztah.


Osobní vyšetřování Bezose podle jeho slov naznačovalo, že National Enquirer hájí politické zájmy, když zveřejnil soukromé zprávy i články zesměšňující majitele Amazonu.

Bezos v blogu napsal, že se nebude zapojovat do žádných politických her, korupčních praktik ani klientelismu, a tak se nenechá vydírat, ale raději vše zveřejní. Samozřejmě nechce, aby byly zveřejněny jeho nahé fotky, ale prý by přijal poškození vlastní reputace, než aby měl celému světu lhát.

Zveřejnění nahých fotek mělo poškodit i reputaci Bezose jako šéfa Amazonu. Fotky měly akcionářům naznačit, že je nespolehlivý, nedává si pozor a dělá špatná rozhodnutí. Na to miliardář reagoval se slovy, že o jeho dovednostech svědčí výkon Amazonu v posledních letech.

Domů
Sdílet
Diskuse