Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2019 13:15
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Zapomeň na temnotu DCEU. Shazam! bude optimistický a zábavný hrdina s duší dítěte

Zapomeň na temnotu DCEU. Shazam! bude optimistický a zábavný hrdina s duší dítěte
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio Warner Bros. se už zanedlouho pokusí navázat na mimořádný úspěch Aquamana komiksovkou Shazam!, tentokrát v odlehčeném stylu.

Studio Warner Bros. a jeho filmové univerzum DCEU mají momentálně pořádný důvod k radosti. Sólovce Aquamana se totiž finančně nesmírně daří (což dokazují i celosvětové tržby, které se momentálně nacházejí na úrovni téměř 1,12 miliardy dolarů) a kromě pokračování byl nedávno oznámen i hororový spin-off.

Zraky studia i komiksových fanoušků by se už ale měly pomalu upírat k nadcházejícímu a zároveň jedinému letošnímu DCEU projektu. Tím je samozřejmě Shazam!, Který se dnes opět představil další ukázkou. V ní se kromě záběrů z filmu navíc objeví i herci a režisér, aby nám o samotném hrdinovi něco prozradili.

Příběh se zaměří na mladého Billyho Batsona (Asher Angel), který pracuje jako reportér v rádiu. Toho jednoho dne mocný kouzelník Shazam vybere, aby se stal hrdinou, bojoval proti bezpráví a hájil spravedlnost. Bude tedy obdařen schopnostmi šesti mýtických postav (Šalomoun, Herkules, Atlas, Zeus, Achilles, Merkur), přičemž stačí zakřičet „Shazam“ a ze 14letého chlapce se najednou stane dospělý superhrdina Shazam (Zachary Levi).

Podle slov tvůrců nemáme čekat žádnou přehnanou temnotu ani osudovost, což nám znovu potvrdila i ukázka výše. Ta znovu láká spíše na optimistický, zábavný a nenáročný blockbuster s nadhledem. Budeme tedy doufat, že to tvůrcům vyjde a v kině si to pořádně užijeme.

Za režií stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation), o scénář se postaral Henry Gayden (Earth to Echo) společně s Darrenem Lemkem (Shrek Forever After) a kromě výše zmíněných herců si ve filmu zahraje například i Mark Strong, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Jack Dylan Grazer či Adam Brody.

Premiéra snímku je u nás naplánována na 4. dubna 2019, a pokud se o něm chceš dozvědět ještě více, vstup do tohoto vlákna.

Shazam! trailer
Shazam! trailer Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse