Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2019 11:31
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Supermoderní obytné jachty mohou v budoucnu tvořit celá města. Podívej se na jednu z nich

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na Miami Yacht Show byla prezentována 23metrová jachta jménem Arkup.

Klimatické změny jsou obrovským strašákem dnešní společnosti a v žádném případě nejde jen o fikci. Rok 2018 už NASA označila za čtvrtý nejžhavější rok v zaznamenané historii. Důsledky tohoto oteplování přitom už pociťujeme na tajících ledovcích či náhlých změnách počasí.

A protože nás v budoucnu zřejmě čekají katastrofické scénáře, na Miami Yacht Show byla představena 23metrová jachta jménem Arkup, která je kompletně soběstačná.

Luxusní jachta je kompletně poháněna solární energií a vypadá jako dům na vodě. Přesně to však je cílem. Obytná jachta skrývá množství šikovných systémů, aby zajistila dobrou pohyblivost a stabilitu i přes její neobvyklý tvar. Takto je odolná i vůči hurikánům.

Jachta s rozlohou 404 metrů čtverečních se všemi balkony i terasami je přitom jen začátkem, ve společnosti Arkup si totiž představují celá města postavená z moderních plovoucích domů.

Domů
Sdílet
Diskuse