Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2019 11:37
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

5 značek alternativní obuvi, které rozhodně stojí za pozornost

5 značek alternativní obuvi, které rozhodně stojí za pozornost
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/BnByrV_gfTc/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA
Uložit Uložené

Tenisky s mohutnou platformou si oblíbila například světoznámá Billie Eilish, příběh jiných začíná na Slovensku.

Obuv je obzvlášť oblíbenou součástí šatníku, dovolíme si říci, že tou nejpodstatnější. Správně zvolené boty nebo tenisky zkrátka ozvláštní i ten nejfádnější outfit, s perfektní „shoe game“ si šplhneš u každého.

Kromě nejznámějších značek a návrhářů obuvi však můžeme pozorovat i množství jejich alternativních kolegů z branže zaplňujících díry na trhu, nabízejících zcela odlišný, nepříliš mainstreamový styl. Posvítili jsme si na pět nejzajímavějších značek obuvi, o kterých jsi pravděpodobně ještě neslyšel.

Buffalo London

Legendární obuv z devadesátých let zažívá svůj obrovský návrat. S Buffalo London se vracíme zpět do dní nekonečných večírků a vyzývavých outfitů, alternativní klubová scéna se bez nich neobejde. Vzhledem k aktuální různorodosti v oblékání jsou taktéž vítány i během všedního dne.

Díky mohutné platformě a výrazným oblým tvarům je obuv od německé značky Buffalo London nepřehlédnutelná, určitě však není pro každého. Očekává se, že její majitelka bude pravděpodobně odvážnější osobnost se znamenitým stylem, se kterým se nebojí patřičně vyhrát.

Někdejší oblíbená obuv světoznámých Spice Girls si našla své přívržence i mezi aktuálními interpretkami s charakteristickým stylem, těmi nejvýraznějšími jsou například Rita Ora, Billie Eilish, Azealia Banks nebo Asian Doll. Oslovily i modelku Bellu Hadid. U nás si ty své můžeš pořídit prostřednictvím Queensu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

Eytys

Mladičkou švédskou značku založili teprve před šesti lety kolegové Jonathan Hirschfeld a Max Schiller. Ve svých kolekcích pracují s netradičními siluetami, využívají škálu zajímavých materiálů, jejich unikátní estetika a nekonečná fantazie label postupem času zasadily mezi nejvyhledávanější značky oblečení a obuvi na světě.

Jejich debutovou siluetou byly dnes už do určité míry ikonické tenisky Mother, inspirované výcvikovou armádní obuví. Vychytávkami jsou však mohutné tenisky s výraznou platformou v nejrůznějších provedeních nebo kožené kozačky se skutečně šílenou siluetou.

Je to o generaci Y a o tom, jak jsme vyrůstali s MTV a s internetem. Právě to nám poskytuje stálý tok informaci.

I značka Eytys nachází inspiraci v nedávných dobách a kromě svých vlastních kousků a vintage skateboardů nabízí v kamenné prodejně ve Stockholmu i merchandise Yung Leanovy crew Sad Boys. Za zmínku stojí i společná kolekce s H&M, která se dostala do prodeje minulý měsíc.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

Cinzia Araia

Domů
Sdílet
Diskuse