Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2019 14:21
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

V X-Men: Dark Phoenix zemře jedna z hlavních postav. Trailer to potvrdil a režisér vysvětluje, proč tak musel udělat

V X-Men: Dark Phoenix zemře jedna z hlavních postav. Trailer to potvrdil a režisér vysvětluje, proč tak musel udělat
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Budeš danou postavu oplakávat? Nebo tě tato smrt vůbec nemrzí?

Upozorňujeme, že článek obsahuje spoilery!

Pokud čteš následující slova, rozhodl ses odhalit identitu postavy, kterou v X-Men: Dark Phoenix čeká smrt. Možná jsi tento článek otevřel i z toho důvodu, že ti včerejší trailer cosi napověděl a potřebuješ se jednoduše ujistit, zda byly tvé dojmy správně. Měl jsi pocit, že v úvodu upoutávky Jean oplakává zesnulou Mystique (Jennifer Lawrence)?

Pokud sis odpověděl kladně, tvé pocity byly věru správně. Tento fakt potvrdil i režisér a scénárista filmu Simon Kinberg. Na otázku, proč se rozhodli filmaři s tímto obrovským spoilerem přijít ještě před premiérou samotného snímku, měl připravenou jednoznačnou odpověď.

Cílem bylo ukázat divákům, že Jean (Sophie Turner), respektive Dark Phoenix, je jednoduše hrozbou pro každého žijícího jedince, přičemž výjimkou nejsou ani její nejbližší přátelé z X-Menů.

V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Filmári prezradili, o koho ide
V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Filmári prezradili, o koho ide Zdroj: 20th Century Fox

„Někdy musíte udělat takové druhy těžkých rozhodnutí, abyste posloužili většímu příběhu. A tím je to, že Jean se ve své podstatě rozpadá a ztrácí nad sebou kontrolu, protože je mocnější, než kdokoli na světě. Abyste to pořádně zdramatizovali, musíte ukázat skutečnou ztrátu, skutečnou bolest, skutečnou hrozbu a nebezpečí,“ řekl Kinberg.

Po její smrti se tým X-Menů rozdělí na dvě skupiny, a tedy radikální část mutantů, kteří plánují Jean odstranit, no a samozřejmě ty, kteří ji chtějí zachránit před samou sebou. Samozřejmě, první party se jak jinak ujme Magneto (Michael Fassbender) a druhé profesor Xavier (James MacAvoy).

Ve filmu si kromě jmenovaných herců zahrají Jessica Chastain, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Alexandra Shipp či Kodi Smit-McPhee. České premiéry se v našich kinech dočkáš 6. června 2019. Pro další novinky klikni sem.

Domů
Sdílet
Diskuse