Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2019 13:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

PSG utratilo za posledních 8 let víc než miliardu eur, ale ani jednou se nedostalo přes čtvrtfinále Ligy mistrů

SPORT
Uložit Uložené

Francouzský klub nedokáže uspět na evropské úrovni.

Kdysi jsi o francouzském PSG zřejmě slyšel jen jako o klubu, kde se v Evropě rozvíjel legendární Ronaldinho. Od té doby však uběhla hromada času a z PSG se stal fotbalový gigant. Momentálně je to jeden z nejbohatších fotbalových klubů na celém světě, za což může vděčit investici z Kataru.

V roce 2011 klub odkoupila společnost Qatar Sports Investments a začali do klubu lít tolik peněz, kolik dokázal zvládnout. Začalo se s nákupy největších světových hvězd, přibývali fanoušci a nakonec přišel i vytoužený Neymar.


I když v domácí soutěži PSG převážně dominuje, na evropské úrovni se klubu nedaří. Jednoznačná ambice katarských majitelů zní tak, že PSG musí vyhrát Ligu mistrů a zařadit se mezi absolutní špičku starého kontinentu.

Naneštěstí, Francouzi selhali i letos. Nedokázali udržet slibný náskok 0:2 z prvního utkání proti Manchesteru United, v odvetě je pomocí penalty potrestal Marcus Rashford a Pařížané znovu z Ligy mistrů vypadli.

Na sociálních sítích se díky tomu začaly šířit posměšné příspěvky o tom, jak si za peníze úspěchy nekoupíš. Známý sportovní portál Squawka Football na Twitteru shrnul, jak Qatar Sports Investments od roku 2011 nakoupilo hráče za více než 1 miliardu eur, avšak za celé ty roky se klub nedokázal propracovat ani do semifinále Ligy mistrů. Vždy skončil nanejvýš ve čtvrtfinále.

Mezi nejvýraznější přestupy přitom patřil zmíněný Neymar, za kterého PSG vysolilo Barceloně 222 milionů, samozřejmě Mbappe za 135 milionů, Draxler za 36 milionů, Cavani za téměř 65 milionů, Di María za skoro stejnou cenu i David Luiz za 50 milionů z Chelsea, kam se koneckonců vrátil. Všechny přestupy za poslední roky najdeš přímo na stránce Transfermarkt.

Domů
Sdílet
Diskuse