Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2019 14:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teprve 23letá trojnásobná mistryně světa v cyklistice spáchala sebevraždu

SPORT
Uložit Uložené

Svět přišel o obrovský sportovní talent.

Světem sportu dnes otřásla velká tragédie. Kelly Caitlin reprezentovala Spojené státy americké na mnoha mistrovství světa, a dokonce i olympijských hrách v Brazílii. Dohromady získala tři tituly mistryně světa a ze zmiňované olympiády si odnesla stříbrnou medaili.

Se svými kolegyněmi zvítězily na mistrovství světa v týmové stíhačce třikrát po sobě mezi lety 2016 až 2018 a Kelly se neztratila ani v individuální stíhačce. Ze dvou mistrovství světa si přinesla dvě bronzové medaile.


Přesto nebude cyklistka psát svůj úspěšný příběh i nadále. Její otec informoval veřejnost, že si Kelly sáhla na vlastní život a spáchala sebevraždu. Otec Mark Caitlin řekl, že neuběhne ani jediná minuta, kdy nad svou dcerou nepřemýšlí.

Okamžitě by vyměnil svůj život za ten její, ale naneštěstí se už nedá nic dělat. „Velmi nám bude chybět. Kelly pro nás byla více než atletka a navždy bude členem americké cyklistické rodiny,“ vyjádřil se šéf USA Cycling Rob DeMartini.

Kromě cyklistiky se Kelly věnovala svému studiu inženýrství na Stanfordu, o čemž jen před měsícem napsala článek na portálu Velo News. Zmínila v něm, jak se při kariéře profesionální cyklistky a studiu nedá stíhat úplně všechno.

Domů
Sdílet
Diskuse